Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνεται και τέταρτο χωριό!

Φεύγουν και από τα Πλατάνια!

13 Αυγούστου 2019 17:47
Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνεται και τέταρτο χωριό!

Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά που ξεκίνησε στις 3 τα ξημερώματα στην Εύβοια. Οι κάτοικοι των χωριών Μακρυμάλλη, Κοντοδεσπότι και Σταυρού που εκκενώθηκαν νωρίτερα μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στα Ψαχνά. Εντολή εκκένωσης δόθηκε πριν από λίγο για το χωριό Πλατάνια. Νέο μέτωπο φωτιάς στην Εύβοια: Φλόγες και στην Ιστιαία!

Σύμφωνα με την πυροσβεστική ζημιές από τη φωτιά έχουν υποστεί σπίτια στο χωριό Μακρυμάλλη.

Όπως έγινε γνωστό, στην περιοχή μεταβαίνει και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Οι κάτοικοι των χωριών είχαν ενημερωθεί από το πρωί να είναι σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο να απαιτηθεί εκκένωση λόγω της μεγάλης φωτιάς που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα.

Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι κάτοικοι - Ανατριχιαστικές εικόνες!

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κρίθηκε η Εύβοια μετά την φωτιά που έχει ξεσπάσει. Φλέγονται οικισμοί και οι Πυροσβέστες δίνουν μεγάλη μάχη.

Λόγω της πυρκαγιάς που έχει βγει εκτός ελέγχου, εκκενώθηκε ακόμη ένα χωριό, ενώ οι φλόγες πάνε προς τα Ψαχνά.


Σε ασφαλές σημείο στα Ψαχνά οδηγήθηκαν πριν από λίγο με λεωφορεία του δήμου και του στρατού οι περίπου 300 κάτοικοι από τα χωριά Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι στην Εύβοια τα οποία εκκενώθηκαν.

Ζημιές σε σπίτια στο χωριό Μακρυμάλλη έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής η μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την πυροσβεστική, ενώ οι φλόγες είναι γύρω από τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός.



Οι φλόγες από τη μεγάλη πυρκαγιά κατευθύνονται νότια, νοτιοδυτικά και καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τις ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις να ανακόψουν την πορεία της.

Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια: Αγωνία και τρόμο προκαλούν οι πρώτες εικόνες από το φλεγόμενο Κοντοδεσπότι!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο πύρινο μέτωπο της Εύβοιας, όπου πριν λίγο δόθηκε εντολή εκκένωσης, μετά το χωριό Μακρυμάλλη, και για το Κοντοδεσπότι, καθώς η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη και καίει το πευκοδάσος της περιοχής, νεκρώνοντας τα πάντα.

Όπως μεταδίδουν ο ΣΚΑΪ και ο ΑΝΤ1, ορισμένοι από τους 150 κατοίκους του χωριού αρνούνται να εγκαταλείψουν το Κοντοδεσπότι παρά την εντολή των αρχών και επιλέγουν να μείνουν πίσω και να δώσουν μάχη στο πλευρό των ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων, που παλεύουν από το πρωί να περιορίσουν το μέτωπο στην Εύβοια. Ωστόσο οι περισσότεροι απομακρύνθηκαν και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Η φωτιά είναι σε εξέλιξη, αυτή τη στιγμή δεν έχει απειληθεί κανένα σπίτι, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share