Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Λάρισα: Πανικός σε λεωφορείο! Ανάστατοι οι επιβάτες κατέβαιναν άρον-άρον

Τι συνέβη;

3 Αυγούστου 2019 10:39
Λάρισα: Πανικός σε λεωφορείο! Ανάστατοι οι επιβάτες κατέβαιναν άρον-άρον

Πανικός επικράτησε σε λεωφορείο στη Λάρισα, εξαιτίας ενός επιβάτη με φυματιώδη μηνιγγίτιδα, που λιποθύμησε το πρωί της Παρασκευής. Σύγκρουση Προαστιακού με λεωφορείο γεμάτο επιβάτες!

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας επιβάτης του λεωφορείου, πακιστανικής καταγωγής, λιποθύμησε. Άμεσα, ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα ενώ γιατροί που συνταξίδευαν, έσπευσαν για βοήθεια. Όπως διαπιστώθηκε, ο άντρας έπασχε από φυματιώδη μηνιγγίτιδα, κάτι που προκάλεσε για αρκετά λεπτά πανικό.

Άμεσα ειδοποιήθηκε στο προσωπικό του τηλέφωνο από επιβάτη ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε και ενημέρωσε για την υπόθεση τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Όπως προέκυψε, ο άνδρας νοσηλεύονταν με τη συγκεκριμένη ασθένεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, από το οποίο και μετέβη στην Αθήνα για να συγκεντρώσει προσωπικά έγγραφα που κρίθηκαν απαραίτητα για τη νοσηλεία του, καθώς όπως ξεκαθαρίστηκε από το νοσηλευτικό ίδρυμα, η νόσος του δεν είναι μεταδοτική.

Ο Πακιστανός μετέβη στην Αθήνα, αλλά στην επιστροφή του υπέστη το λιποθυμικό επεισόδιο. Παρά τις διαβεβαιώσεις όμως ότι η συγκεκριμένη μορφή μηνιγγίτιδας δεν είναι μεταδοτική, με εντολή του υπουργού Υγείας κ. Κικίλια, έσπευσε στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να παραλάβει τον ασθενή και να τον μεταφέρει προφανώς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Να σημειωθεί πως μεταξύ άλλων, στο λεωφορείο επέβαιναν και μαθητές με καθηγητές στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής. Τελικά το δρομολόγιο συνεχίστηκε με περίπου μιάμιση ώρα καθυστέρηση.

Τραγωδία: Τροχαίο με δεκάδες νεκρούς - Οδηγός αποκοιμήθηκε και έριξε το λεωφορείο σε κανάλι!

Τουλάχιστον 29 επιβαίνοντες λεωφορείου έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα στην Ινδία.

Το λεωφορείο που μετέφερε περίπου 50 άτομα από την πόλη Λακνάου στο Νέο Δελχί, ανετράπη σε περιφερειακή λεωφόρο και έπεσε σε κανάλι, νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Τουλάχιστον 20 επιβάτες ανασύρθηκαν με ασφάλεια από το λεωφορείο, ωστόσο 12 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το BBC.

Φαίνεται πως ο οδηγός του λεωφορείου αποκοιμήθηκε, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχό του, να προσκρούσει σε προστατευτικό κιγκλίδωμα του αυτοκινητοδρόμου και στη συνέχεια να πέσει σε κανάλι.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο δρόμο, από το 2012 που τέθηκε σε λειτουργία, έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 900 ταξιδιώτες, σύμφωνα με τις Αρχές της Ινδίας.

Τροχαίο με έναν τραυματία στην Εθνική οδό Πατρών- Πύργου!

Ένας άντρας τραυματίστηκε σε τροχαίο που συνέβη λίγο μετά τις έντεκα το πρωί στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου, στο ύψος της Ανδραβίδας κοντά στα φανάρια Τραγανού. Να σας θυμίσουμε ένα τροχαίο νωρίτερα στην Αττική οδό με μια νεκρή και τρείς τραυματίες!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το μηχανάκι που οδηγούσε συγκρούστηκε νωτομετωπικά με προπορευόμενο αγροτικό φορτηγάκι, με αποτέλεσμα ο άτυχος δικυκλιστής να τραυματιστεί στο πόδι, το κεφάλι και στα πλευρά.

Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικοί που καταγράφουν το συμβάν, ενώ ο τραυματίας μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Όχημα παρέσυρε και σκότωσε πεζό!

Πρώτη χώρα η Ελλάδα σε τροχαία δυστυχήματα!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share