Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο Λάμπρος Χήρας!

Κρίμα νέος άνθρωπος!

18 Ιουλίου 2019 10:37
Πέθανε ο Λάμπρος Χήρας!

Σε ηλικία μόλις 52 ετών έφυγε απο την ζωή ο παλιός ποδοσφαιριστής της Μουριάς και της ΑΕΠΑ (Αθλητική Ένωση Πλατάνου Αρδανίου) Λάμπρος Χήρας. Επίσης πέθανε και ο Σπύρος Λιονάκης!

Ο Λάμπρος Χήρας τα τελευταία χρόνια έπασχε απο μία σπάνια ασθένεια που του είχε παραλύσει τον κεντρικό νευρικό σύστημα με αποτέλεσμα να είναι κατάκοιτος. Αφήνει πίσω του την σύζυγο του και δύο παιδιά.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Πέμπτη 18/07 στις 6 το απόγευμα απο τον Ιερό Ναό των Αγίων Ταξιαρχών στην Μουριά.

Πέθανε κορυφαίος τραγουδιστής!

Η μεγάλη του επιτυχία ήταν το Asimbonanga, αφιερωμένο στον Νέλσον Μαντέλα!

Ο τραγουδιστής και ακτιβιστής Τζόνι Κλεγκ, επονομαζόμενος «Λευκός Ζουλού», έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών. Ο Clegg γεννήθηκε το 1953 στο Bacup, κοντά στο Μάντσεστερ. Η μητέρα του ήταν τζαζ τραγουδίστρια από τη Ζιμπάμπουε και μετά τον χωρισμό των γονιών του έζησε εκεί. Διαβάστε ακόμα για τον νεκρό Ορέστη Πρωτογήρου!

Ως έφηβος συναντήθηκε με τους μετανάστες εργαζομένους Zulu στο Γιοχάνεσμπουργκ και άρχισε να μαθαίνει κιθάρα και τη γλώσσα τους που τον επηρέασε μέχρι το τέλος της ζωής του. Ο Κλεγκ ερχόταν σε επαφή με εσωτερικούς μετανάστες μέσα στους ξενώνες και τα στρατόπεδα τα οποία τους φιλοξενούσαν. «Ένιωσα σαν μετανάστης», δήλωσε στους New York Times το 1990. «Οι μετανάστες ήταν σαν εμένα, έτσι είχαμε μια παρόμοια αίσθηση περιθωριοποίησης στην πόλη ... Αυτό ήταν συναισθηματικά κάτι που θα μπορούσα να συσχετίσω». Σπούδασε ανθρωπολογία και έγινε λέκτορας στο πανεπιστήμιο Wits, με επίκεντρο τη μουσική και το χορό των Zulu.

Ήρθε σε επαφή με Αφρικανούς μουσικούς αλλά με τους νόμους του απαρτχάιντ δε μπορούσαν να παίζουν δημοσίως, έτσι έπαιζαν σε πανεπιστήμια, αίθουσες εκκλησιών και ξενώνες μεταναστών. Ο Κλεγκ κυνηγήθηκε από την αστυνομία και συνελήφθη αρκετές φορές. Το 1979 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ Universal Men με μουσική Juluka και απέκτησε διεθνές κοινό. Η μεγάλη του επιτυχία ήταν το Asimbonanga, αφιερωμένο στον Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος τότε ήταν φυλακισμένος στο νησί Robben για πάνω από δύο δεκαετίες.

Ο Μαντέλα τού έκανε έκπληξη όταν στη Γερμανία το 1997, σε μια συναυλία του βγήκε απροσδόκητα στη σκηνή πίσω του, χορεύοντας. Ο Κλεγκ πίστευε ότι η μουσική είναι ένας τρόπος να έρθει η ειρήνη στον κόσμο. Ασθένησε από καρκίνο στο πάγκρεας το 2015 και έφυγε από τη ζωή στο σπίτι του στο Γιοχάνεσμπουργκ. Στα τέλη του 2017, ξεκίνησε μια αποχαιρετιστήρια περιοδεία με τίτλο «The Final Journey» σε 12 πόλεις της Βόρειας Αμερικής και την Αφρική.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Πέθανε ο Γιάννης Καρατάσιος!

Είδηση σοκ: Νεκρός στα 39 του πάμπλουτος σχεδιαστής!

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο: Νεκρός ο Gary Duncan

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share