Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019

Θεσσαλονίκη: Βρήκε 5.200 ευρώ στο ταξί του και τα παρέδωσε!

Μπράβο του! Μια πράξη που δεν είναι δεδομένη!

15 Ιουνίου 2019 18:46
Θεσσαλονίκη: Βρήκε 5.200 ευρώ στο ταξί του και τα παρέδωσε!

Μια αξιέπαινη πράξη έγινε στη Θεσσαλονίκη όταν οδηγός ταξί βρήκε πορτοφόλι με 5.200 ευρώ και το παρέδωσε!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thestival.gr το περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στο κέντρο της πόλης. Ο οδηγός ταξί παρέλαβε δύο γυναίκες από την λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας και τις άφησε στο προορισμό τους στο κέντρο.

Μαθήματα ανθρωπιάς από έναν οδηγό ταξί στη Θεσσαλονίκη. Βρήκε στο πίσω κάθισμα του ταξί του πορτοφόλι με 5.200 ευρώ και το παρέδωσε στην κοπέλα που το ξέχασε.

Θεσσαλονίκη ταξί

Δέκα λεπτά αργότερα διαπίστωσε ότι η μία από δυο γυναίκες είχε ξεχάσει το πορτοφόλι της στο πίσω κάθισμα. Θέλοντας να βρει κάποιο στοιχείο επικοινωνίας άνοιξε το πορτοφόλι και είδε ότι ήταν γεμάτο από χρήματα. Συγκεκριμένα είχε 5.200 ευρώ. Αμέσως ειδοποίησε το κέντρο της εταιρείας ταξί.

Η γυναίκα που το έχασε, είχε ειδοποιήσει την Άμεση Δράση και από εκεί ενημερώθηκαν όλες οι εταιρείες ταξί για την απώλεια. Ο οδηγός ταξί μετέβη στο τμήμα ασφαλείας Λευκού Πύργου και παρέδωσε το πορτοφόλι στην ιδιοκτήτριά του.

Η γυναίκα ευχαρίστησε τον οδηγό ταξί και του έδωσε ένα χρηματικό ποσό ως δώρο για την πράξη του. Όπως είπε η ίδια, είχε μαζί της το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό για μία σημαντική αγορά που επρόκειτο να πραγματοποιήσει.

Πηγή:Thestival.gr

Μεγάλα έργα αναβάθμισης σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης!

Θεσσαλονίκη νοσοκομείο

Έργα αναβάθμισης μονάδων των νοσοκομείων "Παπανικολάου", "Παπαγεωργίου", "Γεννηματάς" και ΑΧΕΠΑ πρόκειται να γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα. Η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης ενέκρινε σήμερα τις σχετικές προγραμματικές συμβάσεις με τα νοσοκομεία αυτά, ενώ τα έργα θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα επενδυτικών δαπανών της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα προβλέπεται να εκτελεστούν έργα αναβάθμισης της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και του Τμήματος Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Γ. Παπανικολάου, η αναβάθμιση της Β' Κλινικής Χειρουργικής Παίδων του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, η ανακαίνιση του εξοπλισμού της Β΄ Ορθοπεδικής Κλινικής και του Γαστρεντερολογικού - Ενδοσκοπικού Τμήματος του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς και η αναβάθμιση της Α΄ Καρδιολογικής Κλινικής, της Α' Πανεπιστημιακής ΩΡΛ κλινικής και της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Τα έργα αυτά αναμένεται να διευρύνουν τις διαγνωστικές και επεμβατικές δυνατότητες των παραπάνω δομών και να αναβαθμίσουν τις λειτουργικές και εκπαιδευτικές δράσεις τους.

Θεσσαλονίκη νοσοκομείο

Η συνολική χρηματοδότηση για τις παραπάνω παρεμβάσεις ανέρχεται σε 666.000 ευρώ ενώ το ποσό που θα καταβάλλει η Μητροπολιτική Ενότητα από το πρόγραμμα επενδυτικών δαπανών πόρων ανέρχεται σε 600.000 ευρώ και το ποσό που θα καταβάλλουν τα νοσοκομεία συνολικά ανέρχεται σε 66.000 ευρώ. Ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησης των έργων εκτιμάται στα δύο χρόνια.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, τέτοιου είδους παρεμβάσεις δεν ήταν μέχρι πρότινος εφικτές, ωστόσο με σχετική νομοθετική πρόβλεψη, από το 2017 δίνεται πλέον η δυνατότητα στη Μητροπολιτική Ενότητα να συνάψει προγραμματικές συμβάσεις με νοσοκομεία, ανάλογα με τις ανάγκες τους. "Θέλαμε πάντοτε να έχουμε μια συμμετοχή στην υποστήριξη του τομέα της παροχής υγείας, ειδικά για την αναβάθμιση, τουλάχιστον, κάποιων μονάδων που χρήζουν άμεσης παρέμβασης" σχολίασε η κ. Πατουλίδου. Εκτίμησε άλλωστε ότι τα σχετικά έργα αφορούν κυρίως προμήθειες και, από τη στιγμή που είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση, μπορούν να υλοποιηθούν γρήγορα, αφού προηγηθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Θετική ψήφο στη σύναψη των προγραμματικών συμβάσεων έδωσαν ο Βασίλης Γάκης από την "Περιφέρεια Πρωταθλήτρια" και η Χρυσούλα Παλιαδέλη από την παράταξη "Συμμετέχω". Από την πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, η Δέσποινα Χαραλαμπίδου από την "Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα", ανέφερε ότι και μόνο η εισαγωγή των θεμάτων καταδεικνύει την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. "Θεωρώ ότι το Υπουργείο Υγείας της χώρας μας είναι το καθ ύλην αρμόδιο για την κάλυψη όλων των αναγκών των νοσοκομείων" είπε και εκτίμησε ότι για τον λόγο αυτό "δεν θα πρέπει η Περιφέρεια να χρησιμοποιεί τους ίδιους πόρους της για να καλύπτει τα τεράστια κενά του κράτους στον τομέα της υγείας, αλλά θα πρέπει να διεκδικεί την αναβάθμιση των φορέων υγείας". Ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης από τη "Λαϊκή Συσπείρωση" δήλωσε ότι με τις σχετικές συμβάσεις αντιμετωπίζονται κρίσιμα προβλήματα του νοσοκομείου, όμως υπογράμμισε την ευθύνη του κράτους να εξασφαλίσει την πλήρη κάλυψη των νοσοκομείων με αναγκαία μέσα και εξοπλισμό.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Στο νοσοκομείο ο Αλέν Ντελόν!

Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό της τουρκικής διπλωματικής αποστολής!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Επαρχία

Ροή ειδήσεων

Share