Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Χίος: Ερευνούν στοιχεία για τον Ουκρανό που ρήμαξε ολόκληρο το νησί!

Ο δράστης συνελήφθη στις 12 Μαΐου!

22 Μαΐου 2019 09:59
Χίος: Ερευνούν στοιχεία για τον Ουκρανό που ρήμαξε ολόκληρο το νησί!

Σε… κοσμηματοπωλείο έχουν μετατραπεί τις τελευταίες ημέρες τα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, όπου φυλάσσονται εκατοντάδες τιμαλφή από τις διαρρήξεις που διέπραξε τον τελευταίο χρόνο στο νησί ένας 43χρονος Ουκρανός, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του οποίου δόθηκαν στη δημοσιότητα με διάταξη του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Πρόκειται για τον Volodymyr Dybskyy του Anatoli και της Nina, που συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας στις 12 Μαΐου, όταν διέρρηξε το σπίτι μιας ηλικιωμένης και έκλεψε διάφορα κοσμήματα, όμως έγινε αντιληπτός από ένα συγγενικό της πρόσωπο και τράπηκε σε φυγή. Αρχικά, προέκυψε ότι, ο 43χρονος είχε διαπράξει ακόμη τρεις διαρρήξεις, όμως στο σπίτι του βρέθηκαν διάφορα τιμαλφή που η αξία τους εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 50.000 ευρώ!

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν πλήθος χρυσά, ασημένια, επίχρυσα και επάργυρα κοσμήματα, θρησκευτικές εικόνες, χρυσές λίρες Αγγλίας, συλλεκτικά νομίσματα διαφόρων χωρών, ηλεκτρονικές συσκευές, ανιχνευτές μετάλλων, 410 ευρώ, 218 δολάρια, μεγάλος αριθμός κλειδιών και διαρρηκτικά εργαλεία. Στην πορεία της έρευνας εξιχνιάστηκαν άλλες τρεις διαρρήξεις, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή του σε τουλάχιστον άλλες οκτώ!

Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες των κλοπιμαίων δεν έχουν εντοπιστεί κι έτσι οι αστυνομικοί παρακαλούν όσους έχουν πέσει θύματα κλοπής να δουν τις φωτογραφίες από τα κατασχεθέντα τιμαλφή και κοσμήματα και, αν αναγνωρίσουν κάποια από αυτά –ή και τον 43χροινο Ουκρανό διαρρήκτη σε βάρος του οποίου ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου δίωξη για διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος - να επικοινωνήσουν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας.

Μεταμόρφωση: Κινηματογραφική ληστεία σε τράπεζα!

Ληστές ανατίναξαν δύο ΑΤΜ, εισέβαλαν με αυτοκίνητο στην τζαμαρία και απείλησαν με όπλο τον ιδιοκτήτη διπλανού φούρνου.
Η ληστεία σημειώθηκε σε υποκατάστημα της Alpha Bank λίγο μετά τις τρεις το πρωί στην περιοχή της Μεταμόρφωσης και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των οδών Αρβανίτου και Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής, ακούστηκαν δύο μεγάλες εκρήξεις και στη συνέχεια ένας μεγάλος κρότος.

Οι δύο εκρήξεις ήταν τα ΑΤΜ που ανατινάχθηκαν και ο κρότος ήταν ένα αυτοκίνητο που «μπούκαρε» μέσα στην τζαμαρία της τράπεζας.

Έκρηξη ΑΤΜ σε εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας και Καλύβια!

Δύο ΑΤΜ στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας και τα Καλύβια έβαλαν στόχο άγνωστοι τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στις 3:50 στο 17ο χλμ. της εθνική οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Κηφισιάς.

Ακολούθησε η δεύτερη έκρηξη, στην οδό 28ης Οκτωβρίου 6, στα Καλύβια στις 4:20

Μέχρι στιγμής, πάντως, παραμένει άγνωστο αν οι δράστες και στις δύο περιπτώσεις κατάφεραν να πάρουν τις κασετίνες με τα χρήματα.

Χαμός στην Θεσσαλονίκη: Εμπρησμοί σε δύο ΑΤΜ!

Στο στόχαστρο εμπρηστών βρέθηκαν τα ξημερώματα δύο μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ) τραπεζικών υποκαταστημάτων, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η πρώτη περίπτωση καταγράφηκε γύρω στις 5.20 το πρωί σε ΑΤΜ τράπεζας που βρίσκεται επί της οδού Δελφών, ενώ η δεύτερη, λίγο αργότερα, σε μηχάνημα της ίδιας τράπεζας επί της οδού Μακεδονίας. Από τις φωτιές που προκλήθηκαν αναφέρθηκαν μόνο υλικές ζημιές.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει μόνο στην περίπτωση του εμπρησμού του ΑΤΜ στην οδό Μακεδονίας.

Οι δράστες, που εκτιμάται ότι ήταν οι ίδιοι, αναζητούνται, ενώ την προανάκριση ανέλαβε η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share