Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ιωάννινα: Στη φυλακή 45χρονος για ασέλγεια σε ανήλικες!

Τι υποστήριξε;

10 Απριλίου 2019 18:07
Ιωάννινα: Στη φυλακή 45χρονος για ασέλγεια σε ανήλικες!

Εκδικάστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ιωαννίνων ύστερα από δύο αναβολές η υπόθεση ασέλγειας σε βάρος δύο ανήλικων κοριτσιών.

Υπενθυμίζεται ότι ήταν Αύγουστος του 2012 όταν ένας 45χρονος άνδρας κάλεσε σε προσωπικό του χώρο δελεάζοντας με καραμέλες δύο συγγενικά του ανήλικα κορίτσια και προέβη σε ασελγείς εις βάρος τους πράξεις

Τρία χρόνια μετά το περιστατικό ο 45χρονος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών, χωρίς ωστόσο να μπει φυλακή αφού το δικαστήριο ανέστειλε την ποινή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο.

Μέλη της οικογένειας και συγγενικά πρόσωπα του κατηγορουμένου μίλησαν σήμερα στην δικαστική αίθουσα με τα καλύτερα λόγια για τον ίδιο αποδίδοντας τις κατηγορίες εις βάρος του στο συναίσθημα της ζήλιας, που κατά την κρίση τους, ένιωθαν οι οικογένειες των δύο ανήλικων κοριτσιών καθώς ήταν κατώτερες οικονομικά και θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να προκαλέσουν διχασμό και ρήξη στην οικογενειακή γαλήνη του κατηγορουμένου, ισχυριζόμενες γεγονότα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο στις οικογένειες των δύο παιδιών που περίμεναν έστω και τώρα να ακούσουν μια συγνώμη από τα χείλη του κατηγορουμένου που δεν ειπώθηκε ωστόσο ποτέ.

Να σας θυμίσουμε ένα περιστατικό στην Πάτρα: Στη φυλακή άντρας με νοητική στέρηση για ασέλγεια στις κόρες του!

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του ισχυρίστηκε πως δεν έχει δημιουργήσει ποτέ του πρόβλημα στις πυκνές συναναστροφές του στο επαγγελματικό του περιβάλλον με τον κόσμο και με παιδιά, υπογραμμίζοντας πως είναι και ο ίδιος οικογενειάρχης και καλός άνθρωπος.


«Τα παιδιά τα αγαπούσα, όλα όσα μου καταλογίζουν ανήκουν στη σφαίρα της μυθοπλασίας ενός παιδικού μυαλού » σημείωσε αρνούμενος κάθε κατηγορία.

Δικαίωση για τις οικογένειες
Η μητέρα ενός εκ των δύο κοριτσιών μιλώντας στην κάμερα του epirus-tv-news εξέφρασε τη χαρά και την ανακούφιση που ένοιωσε η ίδια και η οικογένειά της σήμερα μετά την απόφαση του δικαστηρίου.


«Ήταν πολύ δύσκολα τα χρόνια που περάσαμε μέχρι να φτάσουμε στη σημερινή μέρα. Επιτέλους δικαιώθηκα. Εύχομαι αυτά τα περιστατικά να μην συμβούν σε καμία άλλη οικογένεια » σημείωσε μεταξύ άλλων η μητέρα.

«Σήμερα το δικαστήριο καταδίκασε ομόφωνα έναν άνθρωπο που ασέλγησε σε βάρος δύο ανήλικων κοριτσιών και δυστυχώς κυκλοφορούσε για κάποια χρόνια ελεύθερος. Η ποινή που επέβαλε η Έδρα, είναι 10 χρόνια για την κάθε ξεχωριστή πράξη (13 έτη σε συγχώνευση χωρίς αναστολή) αποτελεί την ελάχιστη ηθική δικαίωση για τις δύο οικογένειες» σημείωσε ο δικηγόρος της μητέρας κ. Νίκος Γκόντας υπογραμμίζοντας πως για τέτοιες απεχθείς εγκληματικές πράξεις το πρόσωπο του δράστη θα πρέπει να γνωστοποιείται ώστε να διαφυλαχθούν άλλα ανήλικα παιδιά και πολίτες».

Κρήτη: Μια οικογένεια εξέδιδε την 25χρονη κόρη της!

Προθεσμία για ν’ απολογηθεί πήρε η οικογένεια που… εξέδιδε 25χρονη

Αντιμέτωπη με την… δικαιοσύνη βρίσκεται η οικογένεια που έφερε μία 25χρονη από την Αθήνα στο Ηράκλειο με πρόσχημα τον γάμο και τελικά την φυλάκισε στο σπίτι και την εξέδιδε.

Η 25χρονη είναι μητέρα δύο αγοριών, 7 μηνών, τα οποία ζουν με τους γονείς της στην Αθήνα. Υποστηρίζει ακόμα ότι ο 35χρονος την χτυπούσε άσχημα, με μπουνιές, επειδή δεν ήθελε να συνευρίσκεται ερωτικά με πελάτες.

Ο συνήγορος υπεράσπισης των τεσσάρων κατηγορουμένων, τόνισε ότι οι εντολείς του αρνούνται τις κατηγορίες και διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι είχαν «φυλακισμένη» την 25χρονη με σκοπό να την εκδίδουν. Μάλιστα υποστηρίζεται ότι υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία τα οποία θα προσκομίσουν στην αρμόδια ανακρίτρια, τα οποία θα καταρρίψουν το κατηγορητήριο.

Η κοπέλα πάντως υποστηρίζει ότι δεν ήθελε να έρθει στην Κρήτη και ότι ο 35χρονος την έφερε με την βία και απειλές.

«Με υποχρέωναν να πηγαίνω με δύο-τρεις άνδρες καθημερινά»
«Με υποχρέωναν να πηγαίνω με δύο-τρεις άνδρες καθημερινά» υποστηρίζει η 25χρονη, την οποία φέρονται να κλείδωναν, να ξυλοκοπούσαν και να εξέδιδαν ο «σύντροφος» της και η οικογένεια του, που συνελήφθησαν στο Ηράκλειο.

Πρόκειται για τον 35χρονο «σύντροφο» του θύματος, την 55χρονη μητέρα του, την 32χρονη αδερφή του αλλά και 29χρονο φίλο της που συνελήφθησαν από τις διωκτικές αρχές και οδηγήθηκαν σήμερα Τετάρτη (3/4) στον εισαγγελέα.

Ο εισαγγελέας τους άσκησε ποινικές διώξεις για σωματεμπορία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση ενώ επιπλέον ο 35χρονος κατηγορείται και για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Στη συνέχεια η τετραμελής οικογένεια βρέθηκε ενώπιον του ανακριτή όπου ζήτησε κι έλαβε 48ωρη προθεσμία με αποτέλεσμα να απολογηθεί την προσεχή Πέμπτη.

Να σας θυμίσουμε: Συγκλονίζει ο θάνατος του 22χρονου φοιτητή στην Κρήτη: Σοκάρει το πόρισμα του ιατροδικαστή!

Το χρονικό της… απίστευτης υπόθεσης σωματεμπορίας


Όλα συνέβησαν πριν από λίγο καιρό όταν η 25χρονη έφυγε από την Αθήνα και ήρθε στο Ηράκλειο για να ζήσει τον έρωτα με τον άνθρωπο που ερωτεύτηκε μέσω του facebook. Η απόφαση της όμως αυτή, εξελίχθηκε σε εφιάλτη.

Αντί να παντρευτεί με τον 35χρονο που της έταζε γάμο, βρέθηκε έρμαιο στα χέρια εκείνου και της οικογένειας του που την ανάγκαζαν να εκδίδεται αλλά και να ζητιανεύει.

Οι συγγενείς της κοπέλας που δεν είχε δώσει σημεία ζωής εδώ και μέρες ανησύχησαν και ενημέρωσαν τις αρχές.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών ενημέρωσαν τους αστυνομικούς του Ηρακλείου οι οποίοι σε έφοδο που έκαναν στο σπίτι του, στην περιοχή των Δειλινών, βρήκαν και απελευθέρωσαν την 25χρονη ενώ συνέλαβαν όλα τα μέλη της οικογένειας από τη Βουλγαρία.

Συγκεκριμένα συνελήφθη η 55χρονη μητέρα , η 32χρονη αδελφή ο 29χρονος φίλος της και ο 35χρονος.

Αξίζει να σημειωθεί οτι οι Βούλγαροι είχαν πάρει τα ταξιδιωτικά της έγγραφα και το κινητό της τηλέφωνο για να μην μπορεί να «δραπετεύσει».

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς ο Βούλγαρος είχε βγάλει εισιτήρια για τη Γερμανία προκειμένου να ταξιδέψει εκεί με την νεαρή Βουλγάρα.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share