Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Απίστευτες καταγγελίες από την ΠΟΕΔΗΝ: Χωρίς προσωπικό και εξοπλισμό τα νοσοκομεία Κω και Ζακύνθου

Σε ταραχή οι κάτοικοι!

9 Απριλίου 2019 16:34
Απίστευτες καταγγελίες από την ΠΟΕΔΗΝ: Χωρίς προσωπικό και εξοπλισμό τα νοσοκομεία Κω και Ζακύνθου

Βαριές δυσλειτουργίες στα νοσοκομεία δύο νησιών της χώρας, της Κω και της Ζακύνθου αποκαλύπτονται μέσα από καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα με αυτές, το νοσοκομείο της Κω έχει απογυμνωθεί από εξοπλισμό και προσωπικό, ενώ δύσκολη είναι η κατάσταση για εργαζόμενους και πολίτες στο νοσοκομείο της Ζακύνθου.

Ειδικότερα, και όπως αναφέρει η Ομοσπονδία στο νοσοκομείο της Κω δεν υπάρχει καρδιολόγος και τα περιστατικά καλύπτονται από ιδιώτη καρδιολόγο.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα παιδιατρικά περιστατικά καθώς ο μοναδικός παιδίατρος του νοσοκομείου δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των παιδιών που πηγαίνουν στο νοσοκομείο ή των βρεφών που γεννιούνται στη Μαιευτική κλινική.

«Στη Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου τα βρέφη εξετάζονται από ιδιώτες παιδιάτρους. Όσες μητέρες έχουν λεφτά πληρώνουν» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Προβλήματα δημιουργούνται και από τις ελλείψεις ή την παλαιότητα του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

«Ο αξονικός τομογράφος δεν λειτουργεί πολλούς μήνες, με αποτέλεσμα οι ασθενείς ακόμη και οι νοσηλευόμενοι να απευθύνονται ή να μεταφέρονται σε ιδιωτικά κέντρα και να πληρώνουν από την τσέπη τους.

Το μικροβιολογικό εργαστήριο δεν καλύπτει όλες τις μικροβιολογικές εξετάσεις (λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων) με αποτέλεσμα οι ασθενείς να πληρώνουν σε ιδιωτικά μικροβιολογικά» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Κέντρο Υγείας- «φάντασμα» ονομάζει η Ομοσπονδία το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας στην Κω, καθώς λειτουργεί με έναν γιατρό και έναν νοσηλευτή.

Επισημαίνει, ωστόσο, η ΠΟΕΔΗΝ, πως «το Κέντρο Υγείας είναι ένα καινούργιο τεράστιο κτήριο που στοίχισε εκατομμύρια ευρώ στον ελληνικό λαό. Είναι εξοπλισμένο με ακτινολογικό, μικροβιολογικό εργαστήριο και ιατρεία».

Στη Ζάκυνθο μετακινούν νοσηλευτές για να ανοίξει η ΜΕΘ

Σύμφωνα με καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Ζακύνθου, την οποία επικαλείται η ΠΟΕΔΗΝ, οι αρμόδιοι μοιάζουν να επιδίδονται σε μια συστηματική προσπάθεια να διαλύσουν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).

Με αυτόν τον τρόπο επιχειρούν ίσως να εξηγήσουν τις κινήσεις και τις αποφάσεις των αρμοδίων όπως της διοίκησης της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) που μετακινεί νοσηλευτικό προσωπικό από τα Κέντρα Υγείας προς το νοσοκομείο και τραυματιοφορείς από το νοσοκομείο προς τα Κέντρα Υγείας του νησιού.

«Τι χρειάζονται οι τραυματιοφορείς στο Κέντρο Υγείας που βρίσκεται μέσα στην πόλη; Και πώς μπορούν να λειτουργούν Κέντρα Υγείας χωρίς νοσηλευτές;» διερωτάται ο κ.Γιαννάκος,

Ενδεικτικά, αναφέρει το Σωματείο πως στο Κέντρο Υγείας Ζακύνθου μετακινήθηκαν οι δύο νοσηλεύτριες που εργάζονταν, οπότε δεν απασχολείται πλέον καμία, ενώ στο Κέντρο Υγείας Κατασταρίου- Βολιμών μετακινήθηκαν οι τρεις εκ των τεσσάρων.

Οι εργαζόμενοι θεωρούν πως οι μετακινήσεις γίνονται προκειμένου να ενδυναμωθεί αριθμητικά το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου και να επιτευχθεί ο στόχος της λειτουργίας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

«Προσπαθούν έτσι να ανοίξουν τη ΜΕΘ με ανειδίκευτο προσωπικό, εφόσον πρόκειται για νοσηλεύτριες από τα Κέντρα Υγείας» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ, καταλήγοντας με το καίριο ερώτημα «Πού είναι τελικά όλοι αυτοί οι χιλιάδες που προσλαμβάνονται;».

Να σημειωθεί ότι χωρίς ιατρική φροντίδα έμειναν για ακόμα μια φορά οι καρκινοπαθείς και τα παιδιά!

ΠΟΕΔΗΝ: Καταγγέλλει παράνομη απομάκρυνση υπαλλήλου!

Συνδικαλιστική δίωξη του διοικητή του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας σε βάρος εργαζόμενουκαταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι παραβιάζεται η ελευθερία της συνδικαλιστικής δράσης και έκφρασης και καλεί τον Διοικητή να ανακαλέσει άμεσα την «αναιτιολόγητη, παράνομη και αυθαίρετη απόφασή του».

Να σας θυμήσουμε απο το ΠΟΕΔΗΝ την Παναττική στάση εργασίας!

«Μετά τις καρατομήσεις των Διευθυντικών στελεχών της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, ευρισκόμενος σε διατεταγμένη υπηρεσία προχώρησε και σε συνδικαλιστικές διώξεις υπαλλήλων, και μάλιστα του Ρόκκα Γεωργίου Γενικού Σύμβουλου της ΠΟΕΔΗΝ.

Ήταν μια επιλογή που προκάλεσε αντιδράσεις καθώς το ίδιο πρόσωπο καλούνταν να διοικήσει ταυτόχρονα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα δυο διαφορετικών Υγειονομικών Περιφερειών, και θεωρήθηκε ότι αναδεικνύει την ένδεια στελεχών στον κυβερνητικό χώρο για τη δημόσια διοίκηση.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Δείτε επίσης στο AthensMagazine.gr 

Τραγικό: Σταμάτησαν τα χειρουργεία στο Παίδων Πεντέλης!

ΠΟΕΔΗΝ: Απευθύνει ερώτημα στο ΚΕΕΛΠΝΟ για το θάνατο της 16χρονης που πέθανε για Η1Ν1

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share