Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Διαβατά: Φωτιά δίπλα στο κέντρο φιλοξενίας!

Στο σημείο σπεύδει η Πυροσβεστική με τρία οχήματα και επτά πυροσβέστες!

5 Απριλίου 2019 19:12
Διαβατά: Φωτιά δίπλα στο κέντρο φιλοξενίας!

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα κοντά στον καταυλισμό προσφύγων που έχει δημιουργηθεί από χθες έξω από τη δομή φιλοξενίας στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το thestival.gr, η φωτιά πιθανότατα προκλήθηκε από κάποιους πρόσφυγες που βρίσκονται στο σημείο με τις φλόγες να καίνε πλαστικά και λάστιχα.

Να σας θυμήσουμε το Σοκ στα Διαβατά: Άντρας πετάει στα ΜΑΤ κοριτσάκι χρησιμοποιώντας το ως «ασπίδα»!

Ομάδα προσφύγων που βρίσκεται επίσης στον άτυπο αυτό καταυλισμό προσπαθεί να περιορίσει την εστία φωτιάς πετώντας πέτρες και χώματα έτσι ώστε να μην επεκταθεί στις σκηνές που έχουν στήσει!

Χαμός στα Διαβατά! Μάχες σώμα με σώμα και χρήση χημικών!

Άγρια επεισόδια ξέσπασαν και πάλι στα Διαβατά, όταν πρόσφυγες επιχείρησαν εκ νέου να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να προχωρήσουν προς την Ειδομένη και να περάσουν τα σύνορα, όπου φήμη που διαδόθηκε γρήγορα ήθελε αυτά να ανοίγουν και να κάνουν την πολυπόθητη μετάβαση στην Ευρώπη.

Ακόμη περισσότεροι πρόσφυγες με τα παιδιά τους στην αγκαλιά, αλλά και με τσάντες στους ώμους βρέθηκαν μπροστά από τα ΜΑΤ και με μπροστάρη άνδρα που βρίσκεται στο αναπηρικό αμαξίδιο, επιχείρησαν να τους διαπεράσουν.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης. Σημειώνεται ότι πρόσφυγες από τη δομή των Διαβατών με τσάντες στους ώμους βγήκαν από το camp και ενώθηκαν με το συγκεντρωμένο πλήθος. Ο αριθμός τους έχει φτάσει πλέον τους 2.000 περίπου.

Ένας εκ των προσφύγων έχει ανοίξει πανό που έχει την ελληνική σημαία και γράφει «Βοηθήστε μας. Σας αγαπάμε» ενώ αλλοι φωνάζουν στα ελληνικά και τα αγγλικά «ανοίξτε τα σύνορα».

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr
 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share