Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ιεράπετρα: Σύλληψη αγρότη για εμπρησμό!

Ο αγρότης προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά η οποία κατέκαψε 60 στρέμματα δασικής έκτασης!

26 Μαρτίου 2019 11:45
Ιεράπετρα: Σύλληψη αγρότη για εμπρησμό!

Με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα υπηρεσίας Λασιθίου ένας 39χρονος αγρότης, που προκάλεσε άθελά του τη μεγάλη πυρκαγιά η οποία κατέκαψε 60 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης στην Ιεράπετρα, το μεσημέρι της Κυριακής.

Από την παράλληλη έρευνα του Ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, εξακριβώθηκε ότι ο 39χρονος είχε καθαρίσει το λιοστάσι του στην περιοχή Αχλιά της Δημοτικής Κοινότητας Σχοινοκαψάλων το απόγευμα του Σαββάτου και είχε βάλει φωτιά για να κάψει τα ξερόκλαδα. Όμως, δεν σιγουρεύτηκε ότι η φωτιά έσβησε όπως έπρεπε και έφυγε.

Να σας θυμήσουμε άλλη μια πυρκαγιά στον Kηφισό: Φωτιά σε όχημα μέσα σε γκαράζ εμπορικού κέντρου!

Μετά από αρκετές ώρες, οι σπίθες που είχαν απομείνει φούντωσαν λόγω των ισχυρών ανέμων και χρειάστηκε πολύωρη μάχη από 35 πυροσβέστες με16 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα και εθελοντές το Λασίθι και το Ηράκλειο για να τεθεί υπό έλεγχο η επικίνδυνη πυρκαγιά. Ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος, αφού το περιστατικό συνέβη πριν ξεκινήσει η αντιπυρικής περίοδος.

Αποκάλυψη: Αυτοί μπαίνουν στην φυλακή για τους 100 νεκρούς στο Μάτι!

Δίπλα στους πληγέντες της πυρκαγιάς στο Μάτι τονίζει ότι βρίσκεται το υπουργείο Δικαιοσύνης, σε ανακοίνωσή του, στην οποία ξεκαθαρίζει ότι σύμφωνα με το σχέδιο του Ποινικού Κώδικα η ποινή για ανθρωποκτονία από αμέλεια εκτίεται και ο εμπρησμός που προκαλεί σωματικές βλάβες ή θάνατο είναι κακούργημα.

«Το αίτημα για Δικαιοσύνη στη χώρα είναι καθολικό και η Κυβέρνηση στέκεται δίπλα στην κοινωνία, δίπλα στους πληγέντες της πυρκαγιάς στο Μάτι. Σύμφωνα με το σχέδιο του Ποινικού Κώδικα η ποινή για την ανθρωποκτονία από αμέλεια εκτίεται και ο εμπρησμός που προκαλεί σωματικές βλάβες ή θάνατο είναι κακούργημα».

Τέλος, στην ανακοίνωση, ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρει:

«Όσοι από προχειρότητα ή ιδιοτέλεια παραπληροφορούν την κοινή γνώμη, τη στιγμή που η διαβούλευση έχει μόλις αρχίσει, εκμεταλλεύονται τον πόνο ανθρώπων που προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές τους. Η επιτροπή των κατοίκων θα κληθεί στο Υπουργείο προκειμένου να υπάρξει άμεση και έγκυρη ενημέρωση».

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share