Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019

Ηράκλειο - ΔΕΗ: Έσβησε η πυρκαγιά! - Δεν υπήρξαν θύματα ευτυχώς!(video)

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά!

22 Μαρτίου 2019 16:14
Ηράκλειο - ΔΕΗ: Έσβησε η πυρκαγιά! - Δεν υπήρξαν θύματα ευτυχώς!(video)

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο Ηράκλειο Κρήτης που ξέσπασε μετά την έκρηξη στους μετασχηματιστές στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα. Είχε αφήσει πολλές πόλεις χωρίς ρεύμα η έκρηξη!

Αποκαθίσταται σταδιακά η ρευματοδότηση σε διάφορες περιοχές Τα πυροσβεστικά οχήματα αποχώρησαν ενώ το ανακριτικό τμήμα της υπηρεσίας ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε η έκρηξη.

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε μετά την έκρηξη στους μετασχηματιστές στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες της πυροσβεστικής υπηρεσίες η φωτιά έχει σβήσει. Τα πυροσβεστικά οχήματα αποχώρησαν ενώ το ανακριτικό τμήμα της υπηρεσίας ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε η έκρηξη. Συνολικά στην επιχείρηση συμμετείχαν 10 οχήματα με 30 υπαλλήλους και όλη η δύναμη.

Σύμφωνα με τον διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, Νίκο Λαγουδάκη : Είχαμε ένα εξαιρετικά δύσκολο συμβάν. Έσκασε ένας μετασχηματιστής της ΔΕΗ, έγιναν υλικές ζημιές. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, χάρη στην κινητοποίηση των υπαλλήλων της ΔΕΗ, όλων των υπηρεσιών, της Περιφέρειας Κρήτης, αποφύγαμε τα χειρότερα. Διότι, είναι συστοιχία οι μετασχηματιστές θα μπορούσε να γίνει μεγάλη ζημιά. Αποφύγαμε τα χειρότερα για όλο το Ηράκλειο! Τα αέρια δεν είναι επικίνδυνα.

Πάντως, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, μετά τη διακοπή ρεύματος, χρειάστηκε να παρέμβει σε αρκετές περιπτώσεις πολιτών που εγκλωβίστηκαν σε ασανσέρ.

Τα αίτια
Αναφορικά με τα αίτια υπάρχει η πληροφορία ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε έναν εφεδρικό μετασχηματιστή που είχε τεθεί σε λειτουργία τροφοδοτώντας το διοικητικό κομμάτι του σταθμού και για καλή τύχη των εργαζομένων την ώρα της έκρηξης ήταν σε διάλειμμα και έτσι αποφεύχθησαν τα χειρότερα.

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον Αντιπεριφερειάρχη Ν. Καλογερή και ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης καθώς και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Στέλιος Βοργιάς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Περιφερειάρχης βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τη διοίκηση της ΔΕΗ και τους αρμόδιους υπουργούς. Συγκεκριμένα, ο κ. Αρναουτάκης επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκη και τον Υπουργό Γ. Σταθάκη.

«Είχαμε ένα σοβαρό ατύχημα το οποίο δείχνει ότι η μονάδα πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί, ή έστω να λειτουργεί λιγότερες ώρες. Ευτυχώς, η άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής δεν έδωσε το δικαίωμα να έχουμε θύματα, γιατί θα μπορούσαν να υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί. Χρειάζεται ηρεμία για να δούμε την επόμενη μέρα, πώς θα μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τη ζημιά, να δοθούν οι παροχές σε όλη την Κρήτη και να έχουμε την αποκατάσταση αυτή που χρειάζεται. » σημείωσε ο ίδιος

Ηράκλειο ΔΕΗ

Για το αν υπάρχει θαλάσσια ρύπανση ο ίδιος απάντησε: κάνει απορρύπανση το λιμενικό, θα κάνουμε κι εμείς μετρήσεις.

Μαμουλάκης : Μέχρι πότε θα είμαστε τυχεροί;

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλακης σε δήλωση του ανέφερε : Είμαστε τυχεροί, ευτυχώς που δεν είχαμε κάποιο ατύχημα. Το πραγμα πήγε καλά. Αλλά μέχρι ποτέ θαείμαστε τυχεροί. Ο χώρος πρέπει να φύγει απο εδώ και οι επικίνδυνες εγκαταστασεις και να πάνε εκεί που προβλέπει ο νόμος.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Kρήτη: Mέχρι το βράδυ η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης μετά την έκρηξη στη ΔΕΗ!

Στο «σκοτάδι» βυθίστηκε σχεδόν ολόκληρη η Κρήτη μετά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε υποσταθμό της ΔΕΗ στα Λινοπεράσματα Ηρακλείου.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι αφήνοντας χωρίς ρεύμα τους νομούς Ηρακλείου και Ρεθύμνης, καθώς και περιοχές του Λασιθίου και των Χανίων.

Οι τεχνικοί της ΔΕΗ έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για την πλήρη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, η οποία εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το βράδυ.

Ειδικότερα, στον νομό Ηρακλείου, σύμφωνα με πληροφορίες το ρεύμα έχει επανέλθει στην Βιομηχανική Περιοχή, στη Νέα Αλικαρνασσό και στις Πατέλες και στο κέντρο της πόλης.

Γενικο μπλακ άουτ - Συναγερμός στο εργοστασιο της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μέχρι το απόγευμα θα έχει αποκατασταθεί η ζημιά σε ικανοποιητικό βαθμό. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον διευθυντή της μονάδας το μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς θα έχει αποκατασταθεί μέσα στις επόμενες 2.30 ώρες.

Πάντως, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, μετά τη διακοπή ρεύματος, χρειάστηκε να παρέμβει σε αρκετές περιπτώσεις πολιτών που εγκλωβίστηκαν σε ασανσέρ.

Τα φανάρια σε όλες τις κεντρικές αρτηρίες του νομού Ηρακλείου δεν λειτουργούσαν με αποτέλεσμα στα περισσότερα σημεία να έχει προκληθεί ένα τεράστιο κυκλοφοριακό κομφούζιο

Φωτιά σε ασανσέρ κλινικής του Ηρακλείου από βραχυκύκλωμα

Η μεγάλη έκρηξη στον υποσταθμό της ΔΕΗ προκάλεσε και βραχυκύκλωμα σε γεννήτρια σε κλινική του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βραχυκύκλωμα δημιούργησε μία μικρής έντασης φωτιάς στο ασανσέρ της κλινικής την ώρα που βρισκόταν μέσα άτομα.

Στο σημείο έσπευσε δύναμη της πυροσβεστικής που απεγκλώβισε τα άτομα ενώ έσβησε γρήγορα την εστία φωτιάς η οποία ευτυχώς δεν επεκτάθηκε.

Χωρίς ρεύμα όλη η Κρήτη

Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση στο ΡέθυμνοΑποκαθίσταται σταδιακά η παροχή ρεύματος στο νομό Ρεθύμνου, με πρώτες παροχές την πόλη και το Δήμο Ρεθύμνης, χωρίς μέχρι αυτή την ώρα να έχουν αναφερθεί ζημιές ή σοβαρά προβλήματα από τη διακοπή του ρεύματος λόγω του γενικού μπλακ άουτ.

Αμέσως μετά την πλήρη ηλεκτροδότηση θα ελεγχθούν αντλιοστάσια και μηχανισμοί που βοηθούν στην καθημερινότητα των πολιτών και τη λειτουργία του νομού, ενώ απο πλευράς του ΕΚΑΒ δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα με πολίτες οι οποίοι να χρειάζονται μηχανήματα υποστήριξης, όπως για παράδειγμα οξυγόνο και βηματοδότες.
Αναστάτωση και σε Χανιά - Λασίθι

Στα Χανιά, το ρεύμα κόπηκε στις 12:05 προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της πόλης καθώς τα φανάρια τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, σταδιακά αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση στα Χανιά, μέσω του σταθμού παραγωγής στην Ξυλοκαμάρα.

Παράλληλα, δεν είναι λίγοι οι πολίτες που εγκλωβίστηκαν σε ασανσέρ λόγω της διακοπής.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ Κρήτης, από τη διακοπή της ηλεκτροδότησης δεν αναφέρθηκαν προβλήματα με πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Ωστόσο, μονάδες του ΕΚΑΒ βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου αν χρειαστεί να παράσχουν κάθε βοήθεια κυρίως σε ασθενείς που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη.

Ακόμη, στην Ιεράπετρα για περισσότερα απο 45 λεπτά, υπήρξε διακοπή στην ηλεκτροδότηση, ενώ προβλήματα υπήρξαν και στη Σητεία.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι. Στο σημείο έσπευσαν δέκα οχήματα με 30 πυροσβέστες, ολόκληρη η 3η ΕΜΑΚ, δυνάμεις της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού, καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η Πυροσβεστική ανέφερε ότι η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Επαρχία

Ροή ειδήσεων

Share