Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020

Κοζάνη: Αυτή είναι η 17χρονη που σκοράρει στην Αυστραλία!

Μαθαίνει τα μυστικά του ποδοσφαίρου... στην άλλη άκρη της γης!

15 Μαρτίου 2019 09:05
Κοζάνη: Αυτή είναι η 17χρονη που σκοράρει στην Αυστραλία!

Η 17χρονη Κοζανίτισα, η Σοφία Σακαλή, μια νεαρή παίκτρια στην κυριολεξία έχει κλέψει την παράσταση και μαγεύει στην Αυστραλία...
Έχει στην κυριολεξία τρελάνει κόσμο στην Αυστραλία δεν ξεζνάει ποτέ την Ελλάδα και ασφαλώς της λείπουν πολύ οι συγγενείς της από την Κοζάνη. «Ο πατέρας μου ήταν και ακόμα είναι προπονητής» λέει η 17χρονη.

«Ο αδερφός μου, που είναι τρία χρόνια μεγαλύτερος μου, έπαιζε μπάλα. Έπαιζα με τγον αφδερφ΄λο μου και τον πατέρα μου από πολύ μικρή στον κήπο του σπιτιού μας. Έτσι αντέγραφα τις κινήσεις τους και έμαθα τα πρώτα μυστικά της μπάλας. Αυτό συνεχίστηκε μέχρι που έγινα έξι χρονών και ο πατέρας μου με έβαλε σε μια ομάδα που αποτελούνταν μόνο από αγόρια. Στην αρχή πριν αρχίσει το παιχνίδι έλεγαν υπεροπτικά “έχουν κορίτσι στην ομάδα τους”. Όταν άρχιζε το παιχνίδι, δεν μπορούσαν να πάρουν την μπάλα, τους ντρίπλαρα, έκανα σέντρες, τελικές και επίσης σκόραρα… Μετά τα δεκατρία έπαιξα σε γυναικεία ομάδα,που έπαιζε στην υψηλότερη κατηγορία και έτσι ήρθε η κλίση στην εθνική κορασίδων και νεανίδων».

undefined

Η 17χρονη αναφέρει μεταξύ άλλων για τη θέση που προτιμά να αγωνίζεται: «Προτιμώ να παίζω στην θέση της επιθετικής γραμμής αλλά το νούμερο 10 με τραβάει περισσότερο γιατί μου αρέσει να κάνω τελικές πάσες να σουτάρω και να δημιουργώ δύσκολες καταστάσεις στην αντίπαλη άμυνα».

Σχετικά με την Εθνική ομάδα, λέει: «Προς το παρόν είμαι πολύ ευχαριστημένη με τις κλήσεις μου στις εθνικές ομάδες κάτω των δεκαεφτά και κάτω των δεκαεννιά της εθνικής Αυστραλίας,πιστεύω ότι γίνεται μια πολύ σοβαρή δουλειά και δεν είναι τυχαίο ότι η εθνική Αυστραλίας είναι έκτη στην κατάταξη του κόσμου και παίρνει μέρος στο παγκόσμιο κύπελο τον ερχόμενο Ιούνιο. Όμως δεν ξέρω τι μπορεί να επιφυλάξει το μέλλον μου».

Όταν ο δημοσιογράφος τη ρωτάει, τι της λείπει περισσότερο, η απάντηση ήταν αυθόρμητη: «Πιο πολύ μου λείπουν οι συγγένειες μου και η βόλτα στην πλατεία της Κοζάνης τα καλοκαίρια με τις καφετέριες και τις συναυλίες. Όταν έρθω,θα ήθελα να φάω μπουγάτσα από την Κοζάνη μιας και ο παππούς μου έφτιαχνε μπουγάτσες για όλους τους Κοζανίτες, για πολλά χρόνια».

 

Επαρχία

Ροή ειδήσεων

Share