Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πρωτοφανής θεομηνία έπληξε τη Χαλκιδική: Μάνα 3 παιδιών σώθηκε από χείμαρρο! (Video)

Βίντεο ντοκουμέντο

28 Ιουνίου 2018 09:37
Πρωτοφανής θεομηνία έπληξε τη Χαλκιδική: Μάνα 3 παιδιών σώθηκε από χείμαρρο! (Video)

Πρωτοφανής θεομηνία έπληξε τη Χαλκιδική. Στα νερά και στις λάσπες βούλιαξε η Νικήτη. Σαν από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα λένε οι κάτοικοι. Οι εικόνες συγκλονίζουν.

Ο χείμαρρος φτάνει μέχρι την παραλία Νικήτη παρασύροντας ένα όχημα στη θάλασσα. Μέσα βρίσκεται η 30χρονη Γκέντα, μητέρα τριών παιδιών, φωνάζει απελπισμένη βοήθεια. Περαστικοί σταματούν και προσπαθούν να πλησιάσουν δεμένοι σε δίχτυα.

«Δεν καταλάβαινα τι έγινε, δεν έβλεπα. Φώναζα βοήθεια»
«Με πήρε τηλέφωνο και δεν μπορούσα να πάω, φώναζε» λέει ο σύζυγος της Γκέντας.

Μισή ώρα αργότερα και μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες καταφέρνουν να βγάλουν τη γυναίκα στη στεριά.

Για περισσότερες από έξι ώρες οι κάτοικοι στην παλιά Νικήτη έβλεπαν ανήμποροι να αντιδράσουν, τον χείμαρρο να περνά μέσα από τους δρόμους και τις αυλές τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor Διαρροή: Αυτός ο παίκτης αποχωρεί σήμερα! Είναι ήδη στο ξενοδοχείο!

Τα σφηνωμένα αυτοκίνητα δημιούργησαν ένα είδος τεχνητού φράγματος και έκοψαν την ορμή του νερού. Το χαμόγελο όσων σώθηκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή δε σβήνει την εικόνα της καταστροφής.

Η ειδυλλιακή παραλία έχει αλλάξει, τρία ακόμα αυτοκίνητα παρασύρθηκαν μέσα στη θάλασσα.

Η πρωτοφανής βροχόπτωση παρέσυρε τα φερτά υλικά από το βουνό και μαζί με τα νερά ξεχύθηκαν ασυγκράτητα από την πλαγιά μέχρι τη θάλασσα.

Νικητή, Ακτή Σαλονικιού, τρανή Αμμούδα δέχτηκαν αλύπητα το μένος της φύσης.Κάτοικοι και συνεργεία δίνουν μάχη με τις λάσπες. Στραπατσαρισμένα αυτοκίνητα και τόνοι λάσπης που κατέβηκαν από το βουνό έκλεισαν τους δρόμους μέσα στα χωριά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Τι είδαμε χτες; Η ανακοίνωση του Τανιμανίδη για τις ασυλίες, η κίνηση του Ηλία που εξόργισε τους Διάσημους και οι υποψήφιοι! (videos)

Ζημιές προκλήθηκαν και στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής στην περιοχή της Σιβήρης.Όταν ο χείμαρρος που περνάει μέσα από το χωριό υπερχείλισε.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: star.gr

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share