ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Ζωή Κωνσταντοπούλου – Έκτακτο: Πληροφορίες για αυτεπάγγελτη δίωξη σε βάρος της – Τι απαντάει η ίδια

Η κόντρα Φλωρίδη - Κωνσταντοπούλου και η δικογραφία που προκαλεί αντιδράσεις στον Βόλο.
Η κόντρα Φλωρίδη - Κωνσταντοπούλου και η δικογραφία που προκαλεί αντιδράσεις στον Βόλο.
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Πληροφορίες που επιμένουν για την αυτεπάγγελτη δίωξη, ενώ η ίδια η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξε πως σε επικοινωνία που είχε με την εισαγγελέα υπηρεσίας στο Πρωτοδικείο Λάρισας, έλαβε τη διαβεβαίωση πως δεν υφίσταται κάποια ενεργή δίωξη εναντίον της. Η υπόθεση παραμένει σε εξέλιξη, προκαλώντας έντονες συζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας αλλά και σε πόλεις όπως ο Βόλος, όπου οι πολίτες παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις δικαστικές περιπέτειες των πολιτικών αρχηγών σε σχέση με τη δίκη που συγκλονίζει το πανελλήνιο.

Μια σφοδρή σύγκρουση κορυφής έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στο πολιτικό και δικαστικό προσκήνιο, με επίκεντρο τη διαχείριση της δίκης για την τραγωδία των Τεμπών και τη δράση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου. Η ένταση πυροδοτήθηκε από τις δημόσιες τοποθετήσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, ο οποίος προανήγγειλε τη διενέργεια αυτεπάγγελτης δικογραφίας σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος της κυρίας Κωνσταντοπούλου. Η υπόθεση αφορά τη βιντεοσκόπηση δικαστικών λειτουργών και αστυνομικών εντός της δικαστικής αίθουσας στη Λάρισα, καθώς και τη μεταγενέστερη δημοσιοποίηση αυτού του υλικού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πράξεις που ο υπουργός χαρακτήρισε ως σοβαρές παραβάσεις του νόμου.

@zoekonstant Αστυνομοκρατία μέσα στην αίθουσα ♬ πρωτότυπος ήχος – zoekonstant

Η αποκάλυψη για τις νομικές κινήσεις έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης του κ. Φλωρίδη στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, αναφερόμενος στο εκρηκτικό κλίμα που επικράτησε στο δικαστήριο, έκανε λόγο για μια οργανωμένη προσπάθεια παρακώλυσης της διαδικασίας. Σύμφωνα με την ανάλυσή του, υπήρξε «μια ελάχιστη πλειοψηφία που αντιδρούσε χωρίς να διαμαρτύρεται για ιδιαίτερο λόγο απλά έβλεπε ότι μπροστά της κατέρρεε η απόπειρα να αναβληθεί η δίκη και δεύτερον να μεταφερθεί στην Αθήνα από τη Λάρισα». Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Φλωρίδη επέρριψε την ευθύνη στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, τονίζοντας ότι «σε αυτή την προσπάθεια η κυρία Κωνσταντοπούλου πρωταγωνίστησε με κακουργηματικές πράξεις με την κινηματογράφηση αστυνομικού χωρίς τη θέλησή της».

@zoekonstant Αστυνομοκρατία μέσα στην αίθουσα ♬ πρωτότυπος ήχος – zoekonstant

Εξηγώντας το νομικό σκέλος της υπόθεσης, ο υπουργός διευκρίνισε πως η διαδικασία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, καθώς η βιντεοσκόπηση και η ανάρτηση του υλικού στα social media έγιναν παρά τη ρητή άρνηση της δικαστικής λειτουργού. «Σχηματίζεται αυτεπάγγελτα δικογραφία από τον αρμόδιο εισαγγελέα και αυτή θα οδηγηθεί στο δικαστήριο», υπογράμμισε ο κ. Φλωρίδης, προσθέτοντας πως «έχει σχηματιστεί ήδη δικογραφία με βάση τα δημοσιεύματα για την κακουργηματική πράξη της βιντεοσκόπησης δικαστού στη Λάρισα και η δημοσίευση στα social media παρά την άρνηση της δικαστικής λειτουργού που έκανε αναφορά και σχηματίστηκε δικογραφία». Μάλιστα, ο υπουργός δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει τη στάση της κυρίας Κωνσταντοπούλου στο παρελθόν, σημειώνοντας πως η ίδια «παλαιότερα είχε επιτεθεί στον Πολάκη για καταγραφή τηλεφωνήματος με τον κ. Στουρνάρα και τον είχε καταγγείλει για κακούργημα και αυτό που έκανε η ίδια είναι χειρότερο γιατί έχει και εικόνα».

Από την πλευρά της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου αντέδρασε άμεσα, κάνοντας λόγο για μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια στοχοποίησής της από την κυβέρνηση και το παρακράτος. Εξερχόμενη από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση τόσο στον Γιώργο Φλωρίδη όσο και στον Χριστόφορο Σεβαστίδη, συνδέοντας την παρούσα κατάσταση με σκοτεινές εποχές της ελληνικής πολιτικής ιστορίας. «Εδώ και περισσότερο από δέκα μήνες έχω καταγγείλει πως η στοχοποίηση μου γίνεται και με τη χρήση αστυνομικών οργάνων μέσω γραπτών – δημοσίων καταγγελιών, σε μία χώρα που έχει ζήσει τι πάει να πει παρακράτος με υποθέσεις όπως αυτή του Λαμπράκη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένη από τους χαρακτηρισμούς που της αποδόθηκαν, τονίζοντας πως η ταύτισή της με εγκληματικές οργανώσεις είναι προσβλητική και ανυπόστατη. «Ο κ. Φλωρίδης έβαλε τον κ. Σεβαστίδη να με χαρακτηρίσει ως όμοια με μέλη εγκληματικής οργάνωσης όπως η Χρυσή Αυγή. Εμένα, που είπα ότι η Χρυσή Αυγή είναι η εγκληματική οργάνωση πριν αυτή μπει στη Βουλή», δήλωσε. Παράλληλα, εξέφρασε την απορία της για τη βεβαιότητα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη δικαστική εξέλιξη, λέγοντας πως «ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέα Δημοκρατίας, μίλησε για αυτεπάγγελτη δίωξη εναντίον μου, ενώ ανακοίνωσε ότι θα γίνει κανονικά η Δίκη για τα Τέμπη, λες και είναι δικαστές τα μέλη της παράταξης».

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου