Ζέστη με… ανατροπές: Έρχονται βροχές και καταιγίδες εν μέσω καλοκαιρίας

Παρότι τις τελευταίες ημέρες επικρατεί καλοκαιρινός καιρός, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, έρχεται ένα διήμερο με επιδείνωση των καιρικών συνθηκών.
Έρχεται καιρική αστάθεια
Στη νέα του πρόγνωση επισημαίνει ότι, παρ’ την παροδική αλλαγή, οι επόμενες ημέρες θα κυλήσουν με υψηλές θερμοκρασίες, αρκετά πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τον υδράργυρο να φτάνει ακόμα και τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Παρόλα αυτά το αρκετά θερμό καιρικό μοτίβο κρύβει εκπλήξεις.
Έτσι λοιπόν μια πιο ψυχρή αέρια μάζα στη μέση και ανώτερη τροπόσφαιρα αναμένεται να κινηθεί προς την περιοχή μας με αποτέλεσμα το διήμερο Πέμπτη – Παρασκευή να έχουμε την εκδήλωση επικίνδυνων καταιγίδων τις απογευματινές και πρώτες βραδινές ώρες προς τα βόρεια τμήματα της χώρας μας.
Η άνοδος της θερμοκρασίας, όπως εκτιμά ο Θοδωρής Κολυδάς, θα αρχίσει να γίνεται αισθητή από σήμερα Τετάρτη (4/6), επηρεάζοντας το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας. Η παρατεταμένη ζέστη θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος (9/6), με το πιο ζεστό διάστημα να εντοπίζεται από την Πέμπτη έως την Κυριακή. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα καταγραφούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, ενώ στις παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.






0 ΣΧΟΛΙΑ