ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Ξεσπά ο πατέρας του 52χρονου γυναικολόγου: «Ήταν άριστος! Να σεβαστείτε το τεκμήριο της αθωότητας»

Ξεσπά ο πατέρας του 52χρονου γυναικολόγου: «Ήταν άριστος! Να σεβαστείτε το τεκμήριο της αθωότητας»
Σοκ με τον 52χρονο γυναικολόγο
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Τη δική του απάντηση για την υπόθεση του 52χρονου γυναικολόγου, ο οποίος ερευνάται για κατοχή υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, έδωσε ο πατέρας του, μιλώντας στο «Πρωινό». Ο ίδιος υπερασπίστηκε τον γιο του, αμφισβήτησε την εικόνα που παρουσιάζεται δημόσια και ζήτησε να γίνει σεβαστό το τεκμήριο της αθωότητάς του. Παράλληλα, υποστήριξε ότι η υπόθεση δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει, ενώ κάλεσε τους δημοσιογράφους να αναζητήσουν μαρτυρίες από ανθρώπους που γνωρίζουν τον 52χρονο.

Τι είπε για τον γιο του

Η υπόθεση του γυναικολόγου έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση, καθώς οι πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές αφορούν ψηφιακό υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, το οποίο φέρεται να είχε αποθηκευτεί σε διαδικτυακή υπηρεσία. Σύμφωνα με όσα έχουν αναφερθεί, η έρευνα των ελληνικών αρχών ξεκίνησε μετά από ενημέρωση διεθνούς οργανισμού που δραστηριοποιείται στην προστασία των ανηλίκων. Η Δίωξη Κυβερνοεγκλήματος εξετάζει τα ψηφιακά δεδομένα προκειμένου να εξακριβώσει την προέλευση του υλικού και να διαπιστώσει εάν υπήρξε διακίνηση, ανταλλαγή ή παραγωγή σχετικών αρχείων. Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο πατέρας του 52χρονου θέλησε να τοποθετηθεί δημόσια, παρουσιάζοντας τη δική του οπτική για όσα έχουν γίνει γνωστά.

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία του με την εκπομπή, ο πατέρας του γυναικολόγου απευθύνθηκε στους δημοσιογράφους, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο συζητείται η υπόθεση. Αναγνώρισε ότι οι δημοσιογράφοι ασχολούνται με ένα ζήτημα που συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον, ζήτησε όμως να ληφθεί υπόψη και η θέση της οικογένειας. «Έχετε δίκιο και όλοι ενδιαφέρονται για τη δουλειά τους και το ρεπορτάζ τους. Αλλά σκεφτείτε και εμάς, σκεφτείτε, γιατί το τηλέφωνο το χρειαζόμαστε και σαν εργαλείο αυτή τη στιγμή. Δεν έχει σταματήσει να χτυπάει».

Γυναικολόγος και υλικό κακοποίησης παιδιών: Η παρέμβαση διεθνούς οργανισμού και τα νέα δεδομένα
Γυναικολόγος: Τι αναζητούν οι αστυνομικοί στα ψηφιακά πειστήρια – Η εξήγηση της ΕΛ.ΑΣ.

Με τα λόγια αυτά περιέγραψε την πίεση που, όπως υποστηρίζει, δέχεται η οικογένεια μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης. Στη συνέχεια, ζήτησε να μην εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα προτού ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διαδικασία. «Συνεργάστηκε, αφήστε το για την άλλη εβδομάδα. Θα σας παρακαλέσω να σεβαστείτε το τεκμήριο της αθωότητας. Είναι πάνω στη φωτιά και μη ρίχνετε βενζίνη. Λάθος και δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω διαφορετικά…». Σε άλλο σημείο της τηλεοπτικής επικοινωνίας, ο πατέρας του 52χρονου αναφέρθηκε στον χαρακτήρα και στην προσωπικότητα του γιου του. Μίλησε ως γονέας, εξηγώντας ότι η δική του εικόνα για τον γυναικολόγο είναι διαφορετική από εκείνη που σχηματίζεται μέσα από τη δημοσιότητα. «Εγώ σαν πατέρας και σαν αντικειμενικός, το καταλαβαίνετε, θα πω ότι το παιδί μου ήταν άριστο».

52χρονος γυναικολόγος: Δεν προκύπτει μέχρι στιγμής διακίνηση – Συνεχίζεται ο ψηφιακός έλεγχος
Γυναικολόγος και υλικό κακοποίησης παιδιών: Η παρέμβαση διεθνούς οργανισμού και τα νέα δεδομένα

Παράλληλα, ο ίδιος αναγνώρισε ότι η θέση του ως πατέρα επηρεάζει αναπόφευκτα τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τις εξελίξεις. Ο πατέρας του 52χρονου δεν περιορίστηκε στην προσωπική του τοποθέτηση. Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, πρότεινε στους δημοσιογράφους να αναζητήσουν πληροφορίες και από άλλα πρόσωπα που έχουν γνωρίσει τον γιο του. Όπως είπε: «Οι μαρτυρίες των τρίτων λένε περισσότερα από ό,τι θα μπορεί να πει ένας πατέρας, ο οποίος είναι σε αυτήν την κατάσταση». «Εάν θέλετε δύο λόγια, θα μπορούν να σας πουν οι πελάτες, θα μπορούν να σας πουν άνθρωποι που του συμπαραστέκονται και που τον αγαπάνε».

Στο μεταξύ, η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται, με βασικό αντικείμενο τα αρχεία που φέρεται να είχαν αποθηκευτεί σε διαδικτυακό χώρο. Σε προηγούμενη τηλεοπτική συζήτηση, ο Γιώργος Καλλιακμάνης είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο διακίνησης του υλικού, διευκρινίζοντας: «Φαίνεται ότι δεν υπήρχε διακίνηση». Όπως είχε επισημάνει, πρόκειται για την εικόνα που υπάρχει μέχρι στιγμής και όχι για οριστικό συμπέρασμα. Η Κωνσταντία Δημογλίδου είχε επίσης αναφερθεί στη διαδικασία που ακολουθεί η Δίωξη Κυβερνοεγκλήματος σε τέτοιες περιπτώσεις. Οι αστυνομικοί καλούνται να διαπιστώσουν ποιος βρίσκεται πίσω από έναν ηλεκτρονικό λογαριασμό και στη συνέχεια να εξετάσουν το περιεχόμενο των αρχείων, την προέλευσή τους και τυχόν περαιτέρω ενέργειες.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου