Βόλος: Γιατί αυτοκτόνησε ο 18χρονος μαθητής – Τι αποκαλύπτει το οικογενειακό περιβάλλον

«Έθεσε τέλος στην ζωή του γιατί τον είχαν απομονώσει οι φίλοι του»
Σοκαρισμένη και μουδιασμένη είναι η κοινότητα στη Ν. Αγχίαλο στον Βόλο καθώς σήμερα το μεσημέρι ένα νέο παιδί αυτοκτόνησε καθώς βρέθηκε απαγχονισμένο στο ίδιο του το σπίτι!
Ανήμερα του Ευαγγελισμού ο 18χρονος αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του με τους χαροκαμένους γονείς να αντικρίζουν το παιδί τους νεκρό όταν επέστρεψαν από την παρέλαση.
Ασύλληπτη τραγωδία στον Βόλο
Ο 18χρονος ήταν μαθητής της Γ’ Λυκείου Νέας Αγχιάλου και είχε έναν μικρότερο αδερφό που φοιτά στο Γυμνάσιο της περιοχής. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μετέδωσε το THE NEWSPAPER, την ώρα του φρικτού περιστατικού οι γονείς του απουσίαζαν, καθώς είχαν πάει στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, όπου συμμετείχε ο μικρότερος αδερφός του.
Όταν επέστρεψαν, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα αποτρόπαιο θέαμα. Ο γιος τους είχε απαγχονιστεί χρησιμοποιώντας αυτοσχέδια θηλιά από σεντόνι, την οποία είχε δέσει στο διάδρομο του σπιτιού. Η μητέρα του ξέσπασε σε σπαρακτικές κραυγές, καλώντας σε βοήθεια. Οι γείτονες, ακούγοντας τις φωνές, έσπευσαν να δουν τι συνέβη, ενώ άμεσα κλήθηκαν οι αρχές.
Γιατί αυτοκτόνησε
Σύμφωνα με πληροφορίες του THE NEWSPAPER από το οικογενειακό περιβάλλον του 18χρονου, ο νεαρός αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας καθώς βρισκόταν στο φάσμα του αυτισμού. Οι συμμαθητές του τον είχαν απομονώσει από τις παρέες τους, δεν τον καλούσαν σε κοινωνικές δραστηριότητες και τον είχαν περιθωριοποιήσει, με αποτέλεσμα να αισθάνεται βαθιά μοναξιά.
Η κοινωνική απομόνωση φαίνεται πως επηρέασε σημαντικά την ψυχική του υγεία. Σε συνδυασμό με τη δύσκολη περίοδο της εφηβείας, ο 18χρονος αδυνατούσε να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση, παρά τις προσπάθειες της οικογένειάς του να σταθεί στο πλευρό του.
Η τοπική κοινότητα της Νέας Αγχιάλου είναι συντετριμμένη και εκφράζει τη συμπαράστασή της στην οικογένεια του αδικοχαμένου μαθητή.