ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Βιολάντα: Για πρώτη φορά ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη μαρτυράει την υπερασπιστική γραμμή του Τζιωρτζιώτη που είναι προφυλακισμένος

Βιολάντα: Για πρώτη φορά ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη μαρτυράει την υπερασπιστική γραμμή του Τζιωρτζιώτη που είναι προφυλακισμένος
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος επιστρατεύτηκε από το επιτελείο της Βιολάντα και τον ιδιοκτήτη κύριο Τζιωρτζιώτη, που ειναι προφυλακισμένος, για να αναλάβει το βάρος της υπερασπιστικής γραμμής του. Θα ακούσετε τι ακριβώς είπε στον Νίκο Ευαγγελάτο και στο Mega, αλλά να σας πούμε τα βασικά.

Ο κύριος Δημητρακόπουλος πρώτα απ’ όλα επιστράτευσε το συναίσθημα για τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Βιολάντα. Είπε μεταξύ άλλων πως ο κύριος Τζιωρτζιώτης, ενδιαφέρεται για να μη λείψει τίποτα από τις οικογένειες των πέντε γυναικών που χάθηκαν τόσο άδικα. Και μάλιστα, ο δικηγόρος του υποστήριξε πως δεν του ζήτησε να βγει από την φυλακή, ως πρώτο μέλημα, αλλά να κοιτάξει τις οικογένειες των πέντε θυμάτων!

Στην πραγματικότητα, στο βίντεο θα δείτε πως η προσπάθεια του κυρίου Δημητρακόπουλου ήταν να παρουσιάσει τον ιδιοκτήτη του εργοστασίου Βιολάντα ως έναν άνθρωπο σχεδόν άσχετο με την καταστροφή, απλό εργαζόμενο δε θα ήταν παράλογο να ειπωθεί, και όχι ως έναν εφοπλιστή.

Κυρία γραμμή υπεράσπισης του κυρίου Δημητρακόπουλου είναι το γεγονός πως αν ο ιδιοκτήτης της Βιολάντα γνώριζε πως κάτι μύριζε και κινδυνεύει κόσμος θα το διόρθωνε και θα το έφτιαχνε, γιατί στο ίδιο μέρος κυκλοφορούσαν τα παιδιά του, οι φίλοι του, η οικογένειά του και ο ίδιος. Άρα, αν ήξερε πως θα κινδύνευε ο ίδιος και οι φίλοι του, αν γνώριζε κάτι για την επικινδυνότητα, δε θα το διόρθωνε;

Έρχονται καταθέσεις εργαζομένων πως δεν υπήρχε μυρωδιά στο εργοστάσιο

Το απίστευτο που είπε ο κύριος Δημητρακόπουλος και προφανώς είναι στη γραμμή υπεράσπισης, είναι πως οι περισσότεροι στο εργοστάσιο δεν έχουν καταθέσει ότι υπήρχε μυρωδιά υγραερίου και ότι αυτοί που το έχουν καταθέσει είναι ελάχιστοι. Δηλαδή, με λίγα λόγια, θα υποστηρίξουν στο δικαστήριο με μαρτυρίες των εργαζομένων που σήμερα είναι στο εργοστάσιο πως στην πραγματικότητα δεν υπήρχε μυρωδιά. Και άρα αυτοί που υποστηρίζουν πως μύριζε υγραέριο στο εργοστάσιο προφανώς είναι ψεύτες.

Τέλος, ο κύριος Δημητρακόπουλος υποστήριξε στην υπερασπιστική του γραμμή για τον πελάτη του, τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Βιολάντα, πως είναι άδικο να παίρνει αυτός όλες τις ευθύνες επάνω του τη στιγμή που υπήρχαν αρμόδιοι για να ελέγξουν. Υπονόησε τις δημόσιες υπηρεσίες αλλά και ανθρώπους που είχαν την ευθύνη της κατασκευής. Στην πραγματικότητα, εδώ φωτογράφισε υδραυλικούς, μηχανικούς κι άλλους τεχνικούς που δούλευαν για τη Βιόλαντα ως εργολάβοι ή ως εργαζόμενοι.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου