ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Τρία κιλά η βόμβα στη Θεσσαλονίκη: Την είχαν βάλει ακριβώς κάτω από το διαμέρισμα που ήταν στόχος

Τρία κιλά η βόμβα στη Θεσσαλονίκη: Την είχαν βάλει ακριβώς κάτω από το διαμέρισμα που ήταν στόχος
Η βόμβα που εξερράγη στη Θεσσαλονίκη τραυμάτισε δύο άτομα (EUROKINISSI)
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (26/7) στην είσοδο πολυκατοικίας στις Συκιές στη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές και τραυματισμούς. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., χρησιμοποιήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός με τουλάχιστον τρία κιλά εκρηκτικής ύλης.

Δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά όταν βγήκαν από το σπίτι τους για να δουν τι συνέβη και χτυπήθηκαν από σπασμένα γυαλιά στα πόδια. Η υπόθεση ερευνάται από τη Διεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος, καθώς εξετάζεται αν η επίθεση σχετίζεται με τη δραστηριότητα σωφρονιστικού υπαλλήλου που διαμένει στο κτίριο και φέρεται ως πιθανός στόχος. Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί κάτω ακριβώς από το διαμέρισμά του, ενώ ο υπάλληλος έχει ήδη δώσει κατάθεση.

Το τμήμα Οργανωμένου Εγκλήματος αναλαμβάνει την υπόθεση

Οι ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας είναι εκτεταμένες. Οι άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.) συνέλεξαν δείγματα της εκρηκτικής ύλης, ενώ η κατασκευή του μηχανισμού φαίνεται πως ήταν απλή, με ενεργοποίηση μέσω συμβατικού πυροκροτητή. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι δράστες άνοιξαν οπή στο φρεάτιο του ασανσέρ για να τοποθετήσουν τον μηχανισμό ακριβώς κάτω από το διαμέρισμα του στόχου.

Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει αν ο σωφρονιστικός υπάλληλος είχε δεχθεί απειλές πρόσφατα, ενώ συλλέγεται οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής για τον εντοπισμό των δραστών.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου