Τραγωδία με φιλάθλους του ΠΑΟΚ: Αυτά είναι τα 7 πρόσωπα που «έφυγαν» τόσο άδικα – Όλοι από 20 έως 30 ετών

Βαρύ πένθος έχει σκεπάσει την οικογένεια του ΠΑΟΚ και ολόκληρη τη χώρα μετά το τραγικό τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία, που στοίχισε τη ζωή σε επτά νέους φιλάθλους της ομάδας. Οι νεαροί ταξίδευαν οδικώς για να βρεθούν στο πλευρό του Δικεφάλου στον ευρωπαϊκό αγώνα με τη Λυών, όταν το ταξίδι τους μετατράπηκε σε εφιάλτη.
Τα πρόσωπα πίσω από την τραγωδία
Το δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (27/1), κοντά στην Τιμισοάρα, σε έναν δρόμο που είναι γνωστός για την επικινδυνότητά του. Το βαν στο οποίο επέβαιναν δέκα φίλαθλοι του ΠΑΟΚ συγκρούστηκε με μεγάλη σφοδρότητα με φορτηγό όχημα. Από τη σύγκρουση, επτά επιβάτες έχασαν ακαριαία τη ζωή τους, ενώ τρεις τραυματίστηκαν. Οι δύο φέρουν ελαφρά τραύματα, ενώ ο τρίτος, αν και πολυτραυματίας, έχει διαφύγει τον κίνδυνο.
Οι σοροί των επτά θυμάτων έχουν ταυτοποιηθεί, βυθίζοντας στο πένθος οικογένειες και φίλους. Πρόκειται για νεαρούς ανθρώπους, όλοι κάτω των 30 ετών, με όνειρα, σχέδια και μια κοινή αγάπη: την ομάδα τους. Τα ονόματά τους έχουν ήδη χαραχθεί στη μνήμη του κόσμου του ΠΑΟΚ, που τους αποχαιρετά ως «αδέρφια» και «αετόπουλα». Ο Βασίλης Πάλο, ο Χρήστος Ζέπος, ο Βασίλης Μολντοβάνοφ και ο Γιώργος Κεσσανίδης ήταν τέσσερις από τους επτά οπαδούς του «Δικεφάλου του Βορρά» που έφυγαν από τη ζωή τόσο άδικα.
Το χρονικό της τραγωδίας
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ταξίδι είχε ξεκινήσει από περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, με τελικό προορισμό τη Γαλλία. Η διαδρομή ήταν μεγάλη, αλλά για εκείνους αποτελούσε κομμάτι της εμπειρίας και της αφοσίωσης στην ομάδα. Κανείς τους δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτό το ταξίδι θα ήταν το τελευταίο.
Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από τη Τούμπα, όπου φίλαθλοι αφήνουν λουλούδια, κεριά και κασκόλ στη μνήμη των επτά νεκρών. Στην μπουτίκ της ομάδας, φανέλες με τα ονόματά τους τοποθετήθηκαν ως ελάχιστος φόρος τιμής, ενώ το κλίμα είναι βαρύ και σιωπηλό. Οι συγγενείς των θυμάτων βιώνουν ανείπωτο πόνο, αδυνατώντας να συνειδητοποιήσουν την απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων.
Διαβάστε επίσης
Οι τρεις τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Ρουμανίας και, σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση της υγείας τους εξελίσσεται σταθερά. Παράλληλα, οι διαδικασίες για τον επαναπατρισμό των σορών βρίσκονται σε εξέλιξη, με το ελληνικό κράτος να συνδράμει μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών και της ελληνικής πρεσβείας στη Ρουμανία. Ο επαναπατρισμός αναμένεται να πραγματοποιηθεί με στρατιωτικό αεροσκάφος, μόλις ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες ιατροδικαστικές ενέργειες.
Διαβάστε επίσης
Δηλώσεις συλλυπητηρίων έχουν καταφθάσει από την πολιτική ηγεσία, τον αθλητικό κόσμο και φιλάθλους άλλων ομάδων, σε μια σπάνια στιγμή ενότητας. Η τραγωδία αυτή ξεπερνά τα όρια του ποδοσφαίρου και θυμίζει με τον πιο σκληρό τρόπο πόσο εύθραυστη είναι η ανθρώπινη ζωή. Επτά νέοι άνθρωποι ξεκίνησαν ένα ταξίδι γεμάτο ενθουσιασμό και πίστη στην ομάδα τους και δεν γύρισαν ποτέ πίσω. Η μνήμη τους θα παραμείνει ζωντανή στις εξέδρες, στα συνθήματα και στις καρδιές όσων μοιράζονται το ίδιο πάθος.






0 ΣΧΟΛΙΑ