ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο ελληνικό ουίσκι είναι γεγονός και το δημιούργησε μια παρέα φίλων

Το πρώτο ελληνικό ουίσκι είναι γεγονός και το δημιούργησε μια παρέα φίλων
Sinlge Friends, το πρώτο ελληνικό single malt ουίσκι
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Η Ελλάδα μπήκε στον χάρτη της παγκόσμιας σκηνής του ουίσκι με το λανσάρισμα του Single Friends, του πρώτου ελληνικού ουίσκι τύπου single malt. Η δημιουργία του έγινε στην Πάτρα και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας εννέα φίλων, που τους έφερε κοντά η αγάπη τους για το ίδιο πράγμα.

Οι The Whisky Friends είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο. Η παρέα των φίλων αποτελείται από τους Στέλιο Περιστέρη, που είναι και ο πρόεδρος, Τάκη Παπαζήση, Φάνη Σαλάτα, Κίμωνα Πολυκράτη, Γιάννη Χριστοφορίδη, Ντίνο Οικονομόπουλο, Τάκη Διάκο, Φραγκίσκο Σιγάλα και Τάσο Ρουμπείδη.

Τα συστατικά της επιτυχίας

Το Single Friends παρασκευάζεται από εκλεκτό κριθάρι και νερό ελληνικών πηγών, ενώ ωριμάζει σε βαρέλια που έχουν χρησιμοποιηθεί για κρασί και μαστίχα, προσδίδοντας χαρακτηριστικά αρώματα και πλούσιο σώμα στο τελικό προϊόν. Το αποτέλεσμα είναι ένα ουίσκι με ισορροπημένη γεύση, νότες καραμέλας, φρούτων και ελαφριάς καπνιστής αίσθησης.

Συγκεκριμένα, για τη «μύτη» (σ.σ. αναφέρεται στα αρώματα και τις οσμές για το ουίσκι) έχουν χρησιμοποιηθεί σκούρα φρούτα, δαμάσκηνα, ώριμα σύκα, κάποιοι ξηροί καρποί, αμύγδαλα και σαν γλυκό του κουταλιού καρύδι, μήλο και αρκετές τανίνες από το βαρέλι Vinsanto. Περιλαμβάνει επίσης βούτυρο, πιπέρι και κάποια μπαχαρικά όπως γαρύφαλλο.

@whiskylivegr Το 1ο Ελληνικό Whisky!! Whisky Friends #1 #whiskylivegr #whiskylovers #whiskyliveathens #fyp @Kanavetas Panayiotis @Yiannis Milionis ♬ πρωτότυπος ήχος – Whisky Live Greece

Ετικέτα προσεκτικά σχεδιασμένη

Η παρουσίαση του Single Friends συνοδεύτηκε από ιδιαίτερη προσοχή στη συσκευασία, με ετικέτα που αναδεικνύει την ελληνική ταυτότητα του προϊόντος και απευθύνεται τόσο στους ντόπιους λάτρεις του ουίσκι όσο και σε ξένους συλλέκτες και γνώστες του είδους.

Με το Single Friends, η Ελλάδα κάνει το πρώτο βήμα στον κόσμο των ποιοτικών ουίσκι, ανοίγοντας νέους δρόμους για την τοπική ποτοποιία και την εξαγωγή ελληνικών premium προϊόντων στο εξωτερικό. Σημειώνεται ότι φτιάχτηκε από μια παρέα φίλων για ιδία κατανάλωση και δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου