ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

«Το παιδί έχει κακοποιηθεί»: Ανατριχιάζουν οι εικόνες από τα σημάδια στην πλάτη 7χρονου ΑμεΑ

«Το παιδί έχει κακοποιηθεί»: Ανατριχιάζουν οι εικόνες από τα σημάδια στην πλάτη 7χρονου ΑμεΑ
Θρίλερ με τα σημάδια στην πλάτη 7χρονου
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Ένα αγόρι ηλικίας 10 ετών μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα, φέροντας εμφανή σημάδια στο σώμα του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για παιδί με αναπηρία (ΑμεΑ) που φοιτά σε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ).

Το περιστατικό αφορά ανήλικο που ανήκει σε γνωστή οικογένεια της Πάτρας. Χθες, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο ΚΔΑΠ, εντοπίστηκαν τα σημάδια στο σώμα του, γεγονός που κινητοποίησε τους υπεύθυνους. Σήμερα το παιδί μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο για ιατρική αξιολόγηση.

Οι παιδίατροι που το εξέτασαν διαπίστωσαν τα τραύματα, ωστόσο δεν ήταν σε θέση να εξακριβώσουν την προέλευσή τους. Για τον λόγο αυτό, έχει προγραμματιστεί ιατροδικαστική εξέταση, ώστε να διευκρινιστεί με ακρίβεια η αιτία και το είδος των τραυμάτων που εντοπίστηκαν στην περιοχή της πλάτης.

«Είναι ένα παιδάκι που δεν μιλάμε σε κανονικές συνθήκες, είναι ΑΜΕΑ»

Ο πατέρας του παιδιού μίλησε στο Live News κι ανέφερε τι παρατήρησε ο ίδιος στο παιδί του:

«Δεν ξέρω από τι είναι 100%, μπορεί να είναι από ένα τυχαίο γεγονός, μπορεί να είναι όχι από το καροτσάκι, μπορεί να είναι στη φυσιοθεραπεία που σύρθηκε στον τοίχο. Είναι ένα παιδάκι που δεν μιλάμε σε κανονικές συνθήκες, είναι ΑΜΕΑ. Το παιδί είναι όλο το 24ωρο σε πλήρη εποπτεία.

«Την Τετάρτη το μεσημέρι η γυναίκα μου όταν ξύπνησε, βλέπει κάποια στίγματα στο δέρμα κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης, τα οποία στίγματα αν τα δεις στη φωτογραφία μπορείς να πεις ότι είναι από κάτι. Με το που γυρνάω εγώ στο σπίτι βγάζω φωτογραφίες αυτό, κάνω ψηλάφηση πλήρως, το δέρμα είναι απόλυτα λείο. Άρα στο μυαλό μου τελείως έχει φύγει η ιδέα της κάποιας άλλης κακοποίησης. Αν υπήρχε κάτι δεν θα ήταν λείο το δέρμα, θα είχε πληγούλα. Είχε κατά μήκος μαύρα στίγματα φανταστείτε.

«Την Δευτέρα το μεσημέρι λοιπόν, που παίζω εγώ με το παιδί, το παιδί δεν είχε τίποτα απολύτως άρα λοιπόν κάνω την συνδεσιμότητα από την Δευτέρα το μεσημέρι μέχρι την Τετάρτη το πρωί που έχει πάει το παιδί. Το παιδί λοιπόν, έχει πάει για 2 θεραπείες που κάνει φυσιοθεραπεία και λογοθεραπεία και είχε πάει και στο ΚΔΑΠ. Επικοινωνώ αμέσως και με τον έναν και με τον άλλον. Μου λέει ο φυσικοθεραπευτής ”κάτσε να θυμηθώ”. Όπως κάνει φυσιοθεραπεία το παιδί του αρέσει, βάζει την πλάτη πίσω και τσουλιέται σαν τσουλήθρα. Μου λέει ”λες να έγινε από αυτό; Δεν ξέρω”.

«Άλλη πιθανότητα είναι το καρεκλάκι. Σήμερα θα πήγαινε στο Καραμανδάνειο για να κόψει κάποια ράμματα και ο παιδίατρος είχε ειδοποιήσει κάποιον γιατρό εκεί να έρθει να το δει και ο γιατρός μου λέει όχι θα μείνει μέσα για να εξετάσουμε για κακοποίηση. Έχω 5 παιδιά, αυτός είναι ο τρίτος».

Γιαννάκος: «Ο γιατρός θεωρεί ότι το παιδί έχει κακοποιηθεί»

Ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, είπε σχετικά με το περιστατικό:

«Χθες το βράδυ από το ΚΔΑΠ κοινοποιήσαν την φωτογραφία στον γιατρό. Σήμερα είχε μία προγραμματισμένη εξέταση το 7χρονο παιδάκι να κόψει ράμματα στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο. Ο γιατρός που θα έκοβε τα ράμματα ήξερε από τη φωτογραφία από το ΚΔΑΠ τι έχει το παιδάκι κι αμέσως το εξέτασε. Ο γιατρός θεωρεί το παιδάκι έχει κακοποιηθεί».

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου