ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Τι έγινε το πρώτο βράδυ της Ειρήνης Μουρτζούκου στη ΓΑΔΑ – «Πεταγόταν πάνω, μιλούσε συνέχεια, έλεγε ονόματα»

Τι έγινε το πρώτο βράδυ της Ειρήνης Μουρτζούκου στη ΓΑΔΑ – «Πεταγόταν πάνω, μιλούσε συνέχεια, έλεγε ονόματα»
Σύλληψη της Ειρήνης Μουρτζούκου και μεταφορά από τη ΓΑΔΑ στα δκαστήρια (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Όσα έγιναν στο εσωτερικό της ΓΑΔΑ, όπου μεταφέρθηκε η Ειρήνη Μουρτζούκου μετά τη σύλληψή της σε ξενοδοχείο της Αθήνας, παρουσίασε η εκπομπή «Live News».

Η 25χρονη οδηγήθηκε από πάρκινγκ του κτηρίου στον χώρο όπου την περίμεναν οι αστυνομικοί και εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από το Ανακριτικό Τμήμα Αχαΐας.

Μέσα στη ΓΑΔΑ, την τοποθέτησαν σε ένα γραφείο στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του 11ου ορόφου και όχι στα κρατητήρια, παρουσία αστυνομικού, που εναλλασσόταν.

Στόχος τους ήταν να αποσπάσουν μια ομολογία, κάτι που δε συνέβη. Η Ειρήνη Μουρτζούκου δεν παραδέχθηκε τίποτα, δήλωνε αθώα και ζητούσε διαρκώς επικοινωνία με τον δικηγόρο της.

Σε ό,τι αφορά το γραφείο στο οποίο μεταφέρθηκε, είναι ένα μικρό δωμάτιο που βλέπει προς το εσωτερικό και όχι προς τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας ενώ δεν είναι χώρος φιλοξενίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δε συμπεριλήφθηκε στους κρατούμενους, με αποτέλεσμα να μη σιτιστεί όπως οι κρατούμενοι του 7ου ορόφου, όπου είναι τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

Καθόλη τη διάρκεια της νύχτας, εναλλάσσονταν οι αστυνομικοί οι οποίοι συνομιλούσαν μαζί της. Η συζήτηση θα ήταν άτυπη, σε προσωπικό τόνο, καθώς δεν είχαν το δικαίωμα να της πάρουν κατάθεση και να της αποσπάσουν απολογία.

Σύμφωνα με το Mega, συνεχώς μέσα στη νύχτα πεταγόταν επάνω. Έλεγε κάποια ονόματα. Στη συνέχεια, συνερχόταν και προσπαθούσε να ανακτήσει τον τρόπο με τον οποίο είχε αποφασίσει να λειτουργήσει.

«Είμαι βέβαιη ότι δεν έχω κάνει κακό στα παιδιά»

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, δε σταματούσε να μιλάει κατά τη διάρκεια της νύχτας, έχοντας όμως τον έλεγχο του τι έλεγε και κυρίως του τι δεν έλεγε.

«Δεν θυμάμαι τι έχει γίνει, αλλά είμαι βέβαιη ότι δεν έχω κάνει κακό στα παιδιά. Έχω δαίμονες αυτή τη στιγμή μέσα στο κεφάλι μου και με καταδιώκουν», ήταν μία από τις φράσεις της.

Γύρω στις 4 τα ξημερώματα, κατάφερε για περίπου 20 λεπτά να μείνει ήρεμη και να κλείσει λίγο τα μάτια. Αυτό ουσιαστικά ήταν το μεγαλύτερο διάστημα για το οποίο έμεινε ήρεμη.

Κατά την παραμονή της στη ΓΑΔΑ, η Ειρήνη Μουρτζούκου ζητούσε καφέ, ενώ το μόνο που έφαγε ήταν κράκερ. Η εικόνα της ήταν ανθρώπου που έχανε προς στιγμήν τον έλεγχο και μετά τον ανακτούσε.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου