ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Θρήνος στην Άρτα: «Έσβησε» ξαφνικά 35χρονη μητέρα λίγες ημέρες μετά τη γέννηση του παιδιού της

Η άτυχη 35χρονη
Η άτυχη 35χρονη
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Μια ανείπωτη τραγωδία συγκλονίζει από το περασμένο Σάββατο την Άρτα και την Πάτρα, καθώς η Ευανθία Αγγελοπούλου, μια νέα γυναίκα μόλις 35 ετών, έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή. Το πιο τραγικό στοιχείο της υπόθεσης είναι πως η άτυχη γυναίκα είχε φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί της πριν από περίπου 20 ημέρες, και τίποτα δεν προμήνυε την εξέλιξη που θα βύθιζε στο πένθος την οικογένειά της.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η Ευανθία, νηπιαγωγός στο επάγγελμα με καταγωγή από την Πάτρα, ζούσε τα τελευταία χρόνια στην Άρτα μαζί με τον σύζυγό της, τον γνωστό ιατρό-πνευμονολόγο Χρυσόστομο Μητσοκάλη. Το ζευγάρι είχε ήδη ένα παιδί και πριν από λίγες εβδομάδες υποδέχτηκε με χαρά το νέο μέλος της οικογένειάς του. Σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες, η 35χρονη ήταν υγιέστατη και η ανάρρωσή της μετά τον τοκετό εξελισσόταν ομαλά, χωρίς καμία ένδειξη προβλήματος.

Ωστόσο, το πρωί του Σαββάτου η μοίρα έπαιξε το πιο σκληρό παιχνίδι. Η Ευανθία αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία και κατέρρευσε μέσα στο σπίτι της. Παρά την άμεση κινητοποίηση και τη διακομιδή της στο Νοσοκομείο της Άρτας, οι προσπάθειες των συναδέλφων του συζύγου της και του ιατρικού προσωπικού απέβησαν άκαρπες. Η καρδιά της 35χρονης μητέρας έπαψε να χτυπά, αφήνοντας πίσω της δύο ορφανά παιδιά, το ένα εκ των οποίων δεν πρόλαβε καλά-καλά να γνωρίσει το χάδι της.

Αναμονή για τις απαντήσεις της νεκροψίας

Αν και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ανακοπή καρδιάς, τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στον θάνατο μια τόσο νέα και υγιή γυναίκα παραμένουν αδιευκρίνιστα. Το «γιατί» αναμένεται να απαντηθεί από τη νεκροψία-νεκροτομή που έχει προγραμματιστεί για σήμερα, Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου.

Η τοπική κοινωνία της Άρτας, αλλά και η ιδιαίτερη πατρίδα της, η Πάτρα, παρακολουθούν παγωμένες τις εξελίξεις. Φίλοι, συνάδελφοι και συγγενείς περιγράφουν την Ευανθία ως έναν άνθρωπο γεμάτο ζωή και καλοσύνη, μια αφοσιωμένη εκπαιδευτικό και μητέρα που είχε καταφέρει να δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια.

Το τελευταίο «αντίο»

Λόγω της εκκρεμότητας της ιατροδικαστικής εξέτασης, η ακριβής ώρα και ο ναός όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στην Άρτα δεν είχαν οριστεί μέχρι αργά χθες το βράδυ. Η κηδεία και η ταφή της θα γίνουν στην πόλη όπου έζησε τα τελευταία χρόνια, με την οικογένειά της να καλείται τώρα να βρει τη δύναμη να αποχαιρετήσει τον δικό της άνθρωπο και να μεγαλώσει τα δύο παιδιά της με τη μνήμη μιας μητέρας που έφυγε τόσο πρόωρα και άδικα.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου