ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στην Αρτέμιδα: Χρώσταγαν στην Γιου Τινγκ μισό εκ. ευρώ, ανάμεσα τους και γνωστός επιχειρηματίας – Έδωσε στίγμα το κινητό της

Οι αστυνομικές αρχές ερευνούν εξονυχιστικά τα προσωπικά αντικείμενα και τα έγγραφα που άφησε πίσω της η μεταφράστρια στην Αρτέμιδα
Οι αστυνομικές αρχές ερευνούν εξονυχιστικά τα προσωπικά αντικείμενα και τα έγγραφα που άφησε πίσω της η μεταφράστρια στην Αρτέμιδα
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Σε ένα σκοτεινό γρίφο για τους αστυνομικούς εξελίσσεται η μυστηριώδης υπόθεση της εξαφάνισης της 50χρονης Γιου Τινγκ στην Αρτέμιδα, η οποία έχει να δώσει σημεία ζωής για περισσότερες από σαράντα δύο ημέρες. Στο επίκεντρο των εντατικών ερευνών της αστυνομίας έχουν τεθεί πλέον τέσσερις παλαιότερες υποθέσεις, οι οποίες χαρακτηρίζονται από μεγάλες οικονομικές διαφορές.

Σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις της νομικής εκπροσώπου της αγνοούμενης, διάφορα πρόσωπα οφείλουν στην 50χρονη ένα συνολικό χρηματικό ποσό που αγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ. Για τις δύο από αυτές τις περιπτώσεις έχουν ήδη κινηθεί οι απαραίτητες δικαστικές διαδικασίες, ενώ για τις υπόλοιπες δύο η δικηγόρος είχε λάβει ρητή εντολή να πράξει αναλόγως.

Καταιγιστικές εξελίξεις στο θρίλερ της Αρτέμιδας

Η νομική σύμβουλος της αγνοούμενης, μιλώντας αποκλειστικά στην εκπομπή «Live News», προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των τελευταίων κινήσεων της Γιου Τινγκ πριν χαθούν τα ίχνη της. Όπως ανέφερε, τη Δευτέρα 18 Μαΐου, μόλις δύο εικοσιτετράωρα πριν από την εξαφάνιση, η 50χρονη επισκέφθηκε το δικηγορικό της γραφείο το απόγευμα, προκειμένου να συζητήσουν εκτενώς για τις οικονομικές εκκρεμότητες και τις οφειλές. Το επόμενο πρωί, στις 19 Μαΐου, η Γιου Τινγκ απέστειλε μέσω της εφαρμογής Viber ορισμένα διαδικαστικά έγγραφα.

Αυτή έμελλε να είναι και η τελευταία επικοινωνία μαζί της, καθώς την επόμενη ημέρα, στις 20 Μαΐου, η γυναίκα αποχώρησε από την οικία της με προορισμό το κέντρο της Αθήνας για τη διεκπεραίωση προσωπικών εργασιών και έκτοτε χάθηκε κάθε ίχνος της. Παρά τη σοβαρότητα των οικονομικών διενέξεων, η δικηγόρος διευκρίνισε ότι η πελάτισσά της δεν είχε αναφέρει ποτέ ότι δεχόταν απειλές για τη ζωή της.

Μία από τις σημαντικότερες υποθέσεις που έχουν πάρει τη δικαστική οδό αφορά την αγοραπωλησία ενός ακινήτου στην περιοχή της Κηφισιάς, όπου η 50χρονη και ο σύζυγός της είχαν καταβάλει το ποσό των 250.000 ευρώ. Ο σύζυγός της κατήγγειλε ότι έπεσαν θύματα απάτης από άτομα που χρησιμοποιούσαν πλαστά έγγραφα για να πουλήσουν ένα σπίτι που δεν τους ανήκε, το οποίο τελικά κατέληξε σε τρίτο αγοραστή.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας επιχειρηματίας, ο οποίος παραδέχθηκε ότι είχε οικονομική διαφορά ύψους 190.000 ευρώ με την αγνοούμενη, τονίζοντας όμως ότι η διαφορά τους ήταν καθαρά αστικής φύσεως και ότι ο ίδιος κατέβαλλε σταδιακά διάφορα ποσά μέχρι το 2022 για τη μείωση του χρέους. Ο ίδιος δήλωσε ξαφνιασμένος από την είδηση της εξαφάνισης, εκφράζοντας την απορία μήπως η 50χρονη έχει ταξιδέψει στην Κίνα, από όπου και κατάγεται

Η Γιου Τινγκ, πέρα από την κύρια ενασχόλησή της ως μεταφράστρια, διέθετε μια έντονη και πολυσχιδή επαγγελματική δραστηριότητα. Λειτούργησε ως μεσίτρια για εύπορους Κινέζους επενδυτές που επιθυμούσαν να αποκτήσουν τη «Golden Visa», διαχειριζόταν μισθώσεις ακινήτων στην πρωτεύουσα και εμφανιζόταν ως νόμιμη εκπρόσωπος σε πολλές εταιρείες. Πρόσφατοι συνεργάτες της την περιγράφουν ως άψογη επαγγελματία, εξαιρετικά αγαπητή στην κινεζική κοινότητα.

Ωστόσο, οι πολλαπλοί της ρόλοι φαίνεται πως είχαν προκαλέσει κάποιες παρεξηγήσεις, ενώ μια δυσφημιστική ανάρτηση στην κινεζική πλατφόρμα WeChat της είχε προκαλέσει μεγάλη επαγγελματική ζημιά. Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα η 50χρονη είχε επεκτείνει τις δραστηριότητές της στο real estate της Αλβανίας, έχοντας μάλιστα εξασφαλίσει σχετική άδεια παραμονής και πραγματοποιώντας ταξίδι εκεί γύρω στο Πάσχα. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να εξετάζουν με προσοχή κάθε λεπτομέρεια, προσπαθώντας να ξετυλίξουν το κουβάρι της μυστηριώδους αυτής εξαφάνισης.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου