ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη στην κηδεία του Αλέκου Φλαμπουράρη: Σπάραζε πάνω από το φέρετρό του η σύζυγός του

Θλίψη στην κηδεία του Αλέκου Φλαμπουράρη: Σπάραζε πάνω από το φέρετρό του η σύζυγός του
Το τελευταίο «αντίο» στον Αλέκο Φλαμπουράρη
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Θρήνος επικράτησε την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, στην κηδεία του Αλέκου Φλαμπουράρη, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Ελευθερίας, στον χώρο του πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ, όπου συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες του πολιτικού συγκεντρώθηκαν για να τον αποχαιρετήσουν και να του πουν το τελευταίο «αντίο».

Συντετριμμένη η σύζυγός του

Στιγμές έντονης συγκίνησης κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός, με τη σύζυγό του να «λυγίζει» κατά τη διάρκεια της κηδείας. Μαυροφορεμένη, με ένα μαντήλι στο κεφάλι, κατέρρευσε πάνω από το φέρετρο του συζύγου της, ενώ συγγενείς και φίλοι προσπαθούσαν να την παρηγορήσουν, βλέποντας τον πόνο της και την απώλεια που νιώθει.

Η κηδεία του Αλέκου Φλαμπουράρη
Θλίψη στο τελευταίο «αντίο» στον Αλέκο Φλαμπουράρη

Ποιος ήταν ο Αλέκος Φλαμπουράρης

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης υπήρξε εξέχουσα προσωπικότητα της πολιτικής ζωής της χώρας. Γεννημένος το 1938 στην Αθήνα, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Γκρατς της Αυστρίας και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ως πολιτικός μηχανικός. Στα νεανικά του χρόνια εντάχθηκε στο ΚΚΕ και στη Νεολαία Λαμπράκη, με έντονη αντιδικτατορική δράση που τον οδήγησε και σε συλλήψεις.

Μετά τη Μεταπολίτευση, συμμετείχε στο ΚΚΕ Εσωτερικού, στον Συνασπισμό και αργότερα στον ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνοντας σημαντικές θέσεις στη δημόσια διοίκηση και την πολιτική σκηνή. Υπηρέτησε ως υπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου στις κυβερνήσεις του Αλέξη Τσίπρα και εκλέχθηκε βουλευτής στην Α’ Αθηνών το 2015. Στη συνέχεια, μετά τον ανασχηματισμό του 2016, συνέχισε στο υπουργείο με αρμοδιότητες για την επίλυση καθημερινών προβλημάτων των πολιτών και την υλοποίηση μεγάλων αναπτυξιακών πρωτοβουλιών. Στις εκλογές του 2019 επανεκλέχθηκε μέσω του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στις εκλογές του 2023 κατέλαβε την τιμητική τελευταία θέση στο ίδιο ψηφοδέλτιο.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου