Θεσσαλονίκη: Θρίλερ σε γειτονιά – Άνδρας βγήκε στο μπαλκόνι και απειλούσε με κυνηγετικά όπλα

Σε κατάσταση πολιορκίας βρέθηκε τις πρωινές ώρες μια ολόκληρη γειτονιά στη Θεσσαλονίκη, όταν ένας μεσήλικας άνδρας, σε κατάσταση αμόκ, βγήκε στο μπαλκόνι του διαμερίσματός του κρατώντας κυνηγετικά όπλα και εκτοξεύοντας απειλές προς κάθε κατεύθυνση. Το περιστατικό προκάλεσε άμεσο πανικό στους περιοίκους, οι οποίοι ειδοποίησαν έντρομοι την Αστυνομία, βλέποντας τον ένοπλο άνδρα να σημαδεύει στον αέρα και να βρίσκεται σε έξαλλη κατάσταση.
Μέσα σε ελάχιστα λεπτά, η περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., ενώ στο σημείο έφτασαν άνδρες των Ειδικών Κατασταλτικών Αντιτρομοκρατικών Μονάδων (ΕΚΑΜ) και ειδικοί διαπραγματευτές. Οι αρχές διέκοψαν την κυκλοφορία στους γύρω δρόμους και ζήτησαν από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς ο κίνδυνος ενός τυφλού χτυπήματος ήταν ορατός.
Οι διαπραγματευτές επιχείρησαν για αρκετή ώρα να πείσουν τον άνδρα να παραδώσει τον οπλισμό του και να κατέβει από το μπαλκόνι. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο άνδρας φαινόταν να βρίσκεται σε σύγχυση, φωνάζοντας ακατάληπτες φράσεις, ενώ η παρουσία των δύο κυνηγετικών όπλων στα χέρια του καθιστούσε κάθε προσέγγιση εξαιρετικά ριψοκίνδυνη.
Λήξη του συναγερμού
Μετά από μια ψυχοφθόρα διαδικασία που κράτησε πάνω από δύο ώρες, η επιχείρηση έληξε με την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων. Εκμεταλλευόμενοι μια στιγμή ολιγωρίας του δράστη, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν μέσα στο διαμέρισμα χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.
Διαβάστε επίσης
Ο άνδρας συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό μέγαρο, ενώ τα κυνηγετικά όπλα κατασχέθηκαν. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης ενδέχεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ εξετάζεται αν τα όπλα κατέχονταν νόμιμα. Η γειτονιά, που επί ώρες έμοιαζε με «εμπόλεμη ζώνη», επανήλθε σταδιακά στους ρυθμούς της, με τους κατοίκους να δηλώνουν σοκαρισμένοι από την αγριότητα της σκηνής που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια τους.






0 ΣΧΟΛΙΑ