ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος ορειβάτη στη Δράμα: «Σίγουρη επίθεση αρκούδας», λέει εθελοντής διασώστης – «Δεν υπάρχουν ίχνη», επιμένει ο ιατροδικαστής

Θάνατος ορειβάτη στη Δράμα: «Σίγουρη επίθεση αρκούδας», λέει εθελοντής διασώστης – «Δεν υπάρχουν ίχνη», επιμένει ο ιατροδικαστής
Ο ορειβάτης που έχασε τη ζωή του κάνοντας πεζοπορία στο όρος Φρακτό στη Δράμα
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Αμφιβολία για τα ιατροδικαστικά ευρήματα που δεν έδειξαν ίχνη επίθεσης από την αρκούδα στον ορειβάτη, που έχασε τη ζωή του στο Φρακτό της Δράμας, όταν έπεσε σε χαράδρα περίπου 1.000 μέτρων, εκφράζει ο επικεφαλής εθελοντής διασώστης Χρήστος Ράμος.

«Από το πρωί στενοχωριέμαι, και ακούω και διαβάζω για το αν ήταν αρκούδα, αν υπήρχε αρκούδα. Είναι σίγουρο ότι είναι επίθεση αρκούδας. Το θέμα είναι ότι η αρκούδα σκούντησε τον Χρήστο στον γκρεμό», υποστήριξε και τόνισε έπειτα: «Είναι ένα άγριο ζώο, το οποίο θέλει πάρα πολλή προσοχή. Το ζώο αμύνθηκε και προκλήθηκε από το σκυλί».

«Έχει ίχνη ότι ήταν αρκούδα εκεί πέρα. Υπάρχει αρκούδα, υπάρχουν ίχνη και υπάρχει και σπρώξιμο της αρκούδας προς τον κύριο Χρήστο», υπογράμμισε ακόμα στη συνέχεια.

Τι υποστηρίζει ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του ορειβάτη

«Όλα τα ευρήματα που είναι ιατροδικαστικά, είναι χαρακτηριστικά για πτώση από ύψος, δεν υπάρχουν ίχνη αρκούδας, ούτε τα δόντια της ούτε τα νύχια της. Έχει κάταγμα από πτώση σε ύψος, είναι βουνό μην ξεχνάτε, κάταγμα σπονδυλικής στήλης και θωρακικής και αυχενικής μοίρας με ρήξη νωτιαίου μυελού, κατάγματα πλευρών, εσωτερική αιμορραγία, 2,5 λύτρα αίμα μέσα στη θωρακική κοιλότητα. Οι εκδορές που βρέθηκαν, ήταν εκδορές συρσίματος κατά την πτώση, όχι από τα νύχια ή αυτά που λένε για την αρκούδα. Ρήξη νωτιαίου μυελού, δηλαδή χάνεται αμέσως, σοκ τραυματικό και σε δευτερόλεπτα θάνατος», δήλωσε ο ιατροδικαστής Νίκος Κιφνίδης.

«Μπορεί να υπήρχε αρκούδα εκεί, απλά τον τρόμαξε, παραπάτησε, γλίστρησε και έφυγε στη χαράδρα. Αυτό μπορεί να έγινε, αλλά όχι τον έσπρωξε. Είναι περίπου 70 κιλά ο άνθρωπος και το σπρώξιμο μιας αρκούδας, για να πέσει ο άνθρωπος, θα πρέπει να βάλει δύναμη, οπότε χτυπάνε τα μπροστινά πόδια, έχει 12 εκατοστά νύχια, και τρύπες θα μπορούσαν να μείνουν. Σε δυνατά χτυπήματα, άμα περάσει μεταξύ των πλευρών, να είναι διαμπερές, μέχρι και στα πνευμόνια να ακουμπήσει, από αυτά τίποτα δεν υπήρχε», ανέφερε και επισήμανε: «Έχω δει ένα θύμα από αρκούδα, άμα το δείτε ποτέ δε θα το ξεχάσετε. Ο Θεός ξέρει εκεί τι έγινε».

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου