ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

«Θα πεθάνετε, τελειώσατε»: Ανατριχιάζουν οι περιγραφές της φασιστικής επίθεσης στην Νομική – Σύνθημα Χρυσοχοΐδη για συλλήψεις

«Θα πεθάνετε, τελειώσατε»: Ανατριχιάζουν οι περιγραφές της φασιστικής επίθεσης στην Νομική – Σύνθημα Χρυσοχοΐδη για συλλήψεις
Εξελίξεις μετά τα άγρια επεισόδια στην Νομική (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

«Θα πεθάνετε, τελειώσατε»… Αυτό φώναζαν οι οκτώ κουκουλοφόροι που εισέβαλαν σε εκδήλωση για τις «Ημέρες Καριέρας» στη Νομική Αθηνών, τραυματίζοντας έναν φοιτητή με πυροσβεστήρα, κράνη και γκλοπ.

Όπως περιγράφει στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιάννης Μάζης, που είχε δώσει το «παρών» στην εκδήλωση: «Εμείς με τον κ. Σαριδάκη βγήκαμε για λίγο έξω και ξαφνικά είδαμε από το κλιμακοστάσιο να εμφανίζονται ακαριαία οκτώ μαυροντυμένα άτομα. Ήταν κατάμαυροι με full face, κράνη. Ο πρώτος από αυτούς κρατούσε και έναν πυροσβεστήρα. Δεν μπορούσες να διακρίνεις τα χαρακτηριστικά τους αλλά καταλάβαινες ότι επρόκειτο για νεαρά άτομα, περίπου 20 -21 ετών».

Μάλιστα, ο κ. Μάζης συνεχίζει την περιγραφή του: «Μόλις μας είδε να καθόμαστε στον πάγκο με το υλικό της εκδήλωσης, μας στόχευσε με τον πυροσβεστήρα και μας ψέκασε. Στη συνέχεια όλοι μαζί μπήκαν στην αίθουσα από την πίσω πόρτα και ψέκασαν τις πίσω σειρές. Αρχισαν να απειλούν “θα πεθάνετε ρε, τελειώσατε. Προλάβαμε έγκυο φοιτήτρια πριν λιποθυμήσει».

Αναφερόμενος στον τραυματισμό του μεταπτυχιακού φοιτητή από τους μαυροφορεμένους, είπε: «Ο συγκεκριμένος φοιτητής πήγε να υποστηρίξει τις φοιτήτριες. Τους έσπρωξε για να τους βγάλει έξω. Εκείνοι άρχισαν να τον χτυπούν με τα κράνη τους και τα γκλοπ. Λυπάμαι γι’ αυτά τα παιδιά, γιατί έχω γιο στην ηλικία τους».

Οι κουκουλοφόροι εισέβαλαν στη Νομική Σχολή Αθηνών γύρω στις 20:00, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Κατευθύνθηκαν στον πρώτο όροφο του κτηρίου, όπου προκάλεσαν επεισόδια μπροστά σε φοιτητές και καθηγητές. Ένας φοιτητής, ο οποίος υπέστη σοβαρά χτυπήματα από τους δράστες, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» για νοσηλεία.

Η τοποθέτηση Χρυσοχοΐδη

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε δηλώσεις του σήμερα (1/5) το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN», καταδίκασε τα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν σε εκδήλωση στη Νομική, όπου κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στους παρευρισκομένους τραυματίζοντας έναν φοιτητή, χαρακτηρίζοντάς τα ως απαράδεκτα. Παράλληλα, εξέφρασε την απορία «γιατί μπαίνουν τόσο βίαιοι άνθρωποι στα πανεπιστήμια, οι οποίοι προκαλούν τόσο μεγάλη ζημιά και σωματικές βλάβες σε αθώους ανθρώπους».

«Αυτό που τους αξίζει είναι η σύλληψη και η παραπομπή τους στη δικαιοσύνη και αυτό θα γίνει γιατί αυτός είναι ο κανόνας της δημοκρατίας», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης ενώ πρόσθεσε ότι «η αστυνομία πρέπει να εξιχνιάσει την υπόθεση γιατί υπάρχει ένα τραυματίας φοιτητής».

Ο υπουργός ζήτησε να ληφθούν μέτρα από τα πανεπιστήμια για να αποτρέπονται τέτοια φαινόμενα. «Δεν μπορεί ο καθένας να μπαίνει σε μια σχολή χωρίς να γνωρίζει κανείς ποιος είναι», ανέφερε ενώ υπενθύμισε ότι «έχουμε ψηφίσει νόμο του 2021 και δεν έχει εφαρμοστεί με ευθύνη αυτών που διοικούν τα πανεπιστήμια».

Στη συνέχεια, ο κ. Χρυσοχοΐδης επεσήμανε ότι η κατάσταση στα πανεπιστήμια είναι αισθητά βελτιωμένη σε σχέση με τον παρελθόν, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχουν πλέον καταλήψεις, αλλά «σε ορισμένα πανεπιστήμια γίνονται συνελεύσεις άσχετων ανθρώπων και κινήσεων που δεν πρέπει να γίνονται σε πανεπιστήμια». «Το αμφιθέατρο της σχολής είναι για να γίνονται μαθήματα, να συνεδριάζουν φοιτητικές παρατάξεις και να γίνονται μια σειρά από εκδηλώσεις, αλλά το να συνεδριάζουν διάφορές άσχετες οργανώσεις που σχετίζονται με ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη βία είναι απαράδεκτο», κατέληξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου