ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

«Θα πάρει χρόνο η κατάσβεση λόγω των υλικών»: 14 ώρες μετά εξακολουθεί να καίει η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη

«Θα πάρει χρόνο η κατάσβεση λόγω των υλικών»: 14 ώρες μετά εξακολουθεί να καίει η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη
Μαίνεται η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής(13/7), λίγο πριν τις 19:00, σε εγκαταστάσεις εταιρείας ανακύκλωσης στην περιοχή της Αμφιτρίτης, στην Αλεξανδρούπολη. Η φωτιά εξακολουθεί να καίει για περισσότερες από 14 ώρες, προκαλώντας σοβαρές ανησυχίες στους κατοίκους, λόγω της δημιουργίας πυκνού και μαύρου τοξικού καπνού που έχει απλωθεί στην ατμόσφαιρα.

Προειδοποίηση από το 112 για περιορισμό μετακινήσεων

Από τα πρώτα λεπτά της πυρκαγιάς, οι αρμόδιες αρχές ενεργοποιήθηκαν άμεσα και εστάλη επείγουσα ειδοποίηση μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112. Το μήνυμα προέτρεπε τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους, κρατώντας παράθυρα και πόρτες κλειστά, ενώ συνιστούσε αποφυγή κάθε άσκοπης μετακίνησης.

Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με τη συνδρομή 13 οχημάτων και ενός πεζοπόρου τμήματος. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας χρησιμοποιήθηκαν και εναέρια μέσα, ωστόσο σήμερα η Πυροσβεστική κρίνει πως η παρέμβασή τους δεν είναι αναγκαία, καθώς δεν επικρατούν ισχυροί άνεμοι που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την κατάσταση.

Για προληπτικούς λόγους, ο δήμος έχει θέσει σε επιφυλακή λεωφορείο στην περιοχή, με σκοπό τη μεταφορά ευάλωτων πολιτών και κυρίως ατόμων με αναπνευστικά προβλήματα σε ασφαλέστερα σημεία, εφόσον κριθεί απαραίτητο.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου