Σοβαρά προβλήματα στη Λεωφόρο Ποσειδώνος μετά από τροχαίο – Δύσκολη η μετακίνηση

Ιδιαίτερα επιβαρυμένη είναι η εικόνα της κυκλοφορίας τις τελευταίες ώρες στο λεκανοπέδιο, με τη Λεωφόρο Ποσειδώνος να βρίσκεται στο επίκεντρο των προβλημάτων. Τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές οχημάτων, προκαλώντας εκνευρισμό και σημαντικές καθυστερήσεις στους οδηγούς.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, δύο οχήματα συγκρούστηκαν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο ύψος της εξόδου προς τη Λεωφόρο Συγγρού, στο ρεύμα που κατευθύνεται προς Γλυφάδα. Το συμβάν είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστεί η ροή της κυκλοφορίας, με τα οχήματα να κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες. Δείτε live την κίνηση.
«Κόκκινο» το παραλιακό μέτωπο
Η Λεωφόρος Ποσειδώνος, ένας από τους βασικότερους οδικούς άξονες της παραλιακής ζώνης, παρουσίασε έντονη συμφόρηση σε μεγάλο μήκος της. Οδηγοί που κινούνταν προς τα νότια προάστια χρειάστηκε να οπλιστούν με υπομονή, καθώς οι καθυστερήσεις συσσωρεύονταν λεπτό με το λεπτό.
Αν και δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς, η παρουσία των εμπλεκόμενων οχημάτων στο οδόστρωμα ήταν αρκετή για να προκαλέσει κυκλοφοριακό «μπλοκάρισμα», μέχρι να ολοκληρωθεί η απομάκρυνσή τους.
Προβλήματα και στην Αττική Οδό
Την ίδια στιγμή, δυσχερής είναι η κατάσταση και στην Αττική Οδό, όπου καταγράφονται καθυστερήσεις σε διαφορετικά σημεία. Στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο Αθηνών, η κίνηση είναι αυξημένη από τη Μεταμόρφωση έως την περιοχή της Κηφισιά, με τον χρόνο αναμονής να φτάνει ακόμη και τα 20 με 25 λεπτά.
Παράλληλα, καθυστερήσεις καταγράφονται και στην έξοδο προς Πειραιά, στο ρεύμα που οδηγεί προς Ελευσίνα, όπου οι οδηγοί κινούνται με χαμηλές ταχύτητες και αντιμετωπίζουν αναμονές της τάξης των 5 έως 10 λεπτών.
Δύσκολη και η Περιφερειακή Υμηττού
Επιβαρυμένη είναι η εικόνα και στην Περιφερειακή Υμηττού, ειδικά στο τμήμα από Παπάγου έως την έξοδο προς Καρέα. Εκεί, η κίνηση είναι αυξημένη, με τις καθυστερήσεις να υπολογίζονται περίπου στα 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ώρα και την ένταση της ροής.
Γενικευμένη συμφόρηση στο οδικό δίκτυο
Πέρα από τα συγκεκριμένα σημεία, αυξημένη κίνηση παρατηρείται στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου της Αττικής. Οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και –όπου είναι δυνατό– να επιλέγουν εναλλακτικές διαδρομές. Οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν την κατάσταση, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν περαιτέρω ρυθμίσεις στην κυκλοφορία, αν χρειαστεί, ώστε να αποσυμφορηθούν οι πιο επιβαρυμένοι άξονες.
Διαβάστε επίσης
Σύσταση προς τους οδηγούς
Όσοι κινούνται αυτή την ώρα στο λεκανοπέδιο καλό είναι να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για την κίνηση στους δρόμους και να προγραμματίζουν τις διαδρομές τους με βάση τις επικρατούσες συνθήκες. Η υπομονή και η τήρηση των κανόνων οδικής ασφάλειας είναι καθοριστικής σημασίας, ιδιαίτερα σε περιόδους αυξημένης κυκλοφορίας.






0 ΣΧΟΛΙΑ