Σκήνες αρχαίας τραγωδίας στο Αίγιο: Προφυλακίστηκε ο Ιταλός, ξέσπασε με λυγμούς η φίλη του θύματος – «Δεν την άφηνε να δει ούτε τη μάνα της»

Η υπόθεση του διπλού φονικού που εκτυλίχθηκε στον Αίγιο εξακολουθεί να συγκλονίζει το πανελλήνιο, αφήνοντας μια ολόκληρη τοπική κοινωνία παγωμένη απέναντι στη θηριωδία. Σχεδόν μία εβδομάδα μετά τον εντοπισμό των άψυχων σωμάτων της 54χρονης Μαρίας και του 26χρονου γιου της, Ολύμπιου, τα κομμάτια του εγκληματικού παζλ αρχίζουν να ενώνονται, φέρνοντας στο φως σκοτεινά κίνητρα. Παρά τη συλλογή κρίσιμων στοιχείων από τις αστυνομικές αρχές, ο 65χρονος Ιταλός σύντροφος της γυναίκας, ο οποίος συνελήφθη ως ο κύριος ύποπτος, εμμένει στην υπερασπιστική του γραμμή, αρνούμενος κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή με το στυγερό έγκλημα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες κρίθηκε προφυλακιστέος.
Σύμφωνα με τις καταθέσεις των συγγενών, το κλίμα στο εσωτερικό της μονοκατοικίας ήταν τεταμένο το τελευταίο διάστημα, με τις οικονομικές διαφορές να βρίσκονται στο επίκεντρο. Ο κατηγορούμενος απαιτούσε επίμονα την επιστροφή των χρημάτων που είχε επενδύσει για την ανακαίνιση του σπιτιού, το οποίο ήταν καταχωρημένο στο όνομα του 26χρονου. Η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν η 54χρονη πούλησε ένα αγροτεμάχιο για να ενισχύσει οικονομικά τον γιο της, γεγονός που προκάλεσε την οργή του συντρόφου της. Παράλληλα, ο αλλοδαπός φέρεται να διέκατεχετο από έντονο φόβο ότι η σύντροφός του θα τον εγκατέλειπε για να ακολουθήσει το παιδί της στη Γερμανία.
Τα ιατροδικαστικά ευρήματα μαρτυρούν τη βαναυσότητα της επίθεσης. Ο νεαρός άνδρας έφερε τραύματα από βλήμα αεροβόλου όπλου και πολλαπλές μαχαιριές, ενώ η μητέρα του έχασε τη ζωή της δεχόμενη 24 πλήγματα από μαχαίρι. Οι αρχές εστιάζουν στα αμυντικά τραύματα που έφερε η 54χρονη στα χέρια της, καθώς και στο γενετικό υλικό που συλλέχθηκε από τα νύχια της, το οποίο αναμένεται να επιβεβαιώσει τη σφοδρή πάλη με τον δολοφόνο. Ένα ακόμη επιβαρυντικό στοιχείο αποτελεί το όπλο που βρέθηκε στο σημείο, το οποίο ο 65χρονος είχε δώσει πρόσφατα σε φίλο του για επισκευή, μεριμνώντας ώστε να καταστεί πλήρως λειτουργικό.
Την ώρα που ο κατηγορούμενος απολογούνταν στην ανακρίτρια, προβάλλοντας το σενάριο της αλληλοεξόντωσης των δύο θυμάτων, η κηδεία μετατράπηκε σε πεδίο άγριας αντιπαράθεσης. Η παρουσία ενός βασικού μάρτυρα της υπόθεσης, ο οποίος προσήλθε στον ναό κρατώντας λουλούδια, πυροδότησε την οργή των στενών συγγενών. Η ανιψιά της Μαρίας εξέφρασε δημόσια την αγανάκτησή της, κατηγορώντας τον συγκεκριμένο άνθρωπο για αντιφατικές δηλώσεις και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να γνώριζε περισσότερα.
Η ίδια περιέγραψε τον κατηγορούμενο ως έναν άκρως χειριστικό και τσιγκούνη άνθρωπο, ο οποίος χειραγωγούσε τη θεία της και την ανάγκαζε σε μια στερητική καθημερινότητα, ενώ απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ο Ολύμπιος να στράφηκε ποτέ εναντίον της μητέρας του, καθώς οι δυο τους ήταν βαθιά δεμένοι. Καταλήγοντας, η νεαρή κοπέλα απηύθυνε έκκληση σε όλες τις γυναίκες που υφίστανται κακοποίηση ή χειραγώγηση να σπάσουν τη σιωπή τους πριν να είναι αργά, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο έγκλημα συμμετείχαν δύο δράστες.
«Έβαζε την θεία μου να ζητιανεύει»
Η ανιψιά της 54χρονης μάλιστα, υποστήριξε σχετικά με τα όσα έχουν συμβεί: «Θέλω να μιλήσω για όλες τις γυναίκες που έχουν προβλήματα στις οικογένειές τους, ή τους βαράνε ή τους χειραγωγούν κατά κάποιο τρόπο να μιλήσουν. Δεν είναι αργά να μιλήσουν για να μην βρεθούν σαν τη δική μου οικογένεια νεκροί. Και ο γιος και η μάνα. Ήταν δύο υπέροχοι άνθρωποι, οι θεία μου ήταν πάντα έτσι τρελή με την μούρλα της, ήταν υπέροχη.
Ερχόταν έμπαινε μέσα στο σπίτι και έμπαινε η χαρά. Ήταν και αυτός ο άνθρωπος που δεν μίλαγε και το θεωρούσαμε εντάξει, δεν ήταν εντάξει. Το να μη μιλάει ένας άνθρωπος σημαίνει ότι έχει ψυχασθένεια. Του έλεγα “γεια σου Μάρκο”, “αντίο Μάρκο”, δεν είχαμε ανοίξει κουβέντα. Δεν ήμουν μέσα στην οικογένειά τους. Ήταν καλός με την έννοια ότι δεν μας ενοχλούσε. Αναφέρει ότι ο Ολύμπιος ήταν σαν γιος του, δεν το καταλαβαίνω, αν αυτός ήταν ο δολοφόνος, μου κάνει εντύπωση που δεν έχει ομολογήσει.
Φανταστείτε τι ψυχασθένεια πρέπει να έχει ένας άνθρωπος για να μη παραδέχεται αυτό που έκανε. Ήταν καλά μεταξύ τους γιατί δεν μίλαγε, την χειραγωγούσε, έκανε ό,τι ήθελε εκείνος, γι αυτό η θεία μου φαινόταν μια χαρά. Είναι χειριστικός με κάθε τρόπο. Ο Ολύμπιος ήρθε το Σάββατο στην Ελλάδα, βγήκαμε την Κυριακή και μιλούσαμε για ώρες. Πώς βγάζει νόημα αυτό που λέει ότι αλληλοσκοτώθηκαν; Ο Ολύμπιος με την μαμά του ήταν αγαπημένοι, η θεία ζούσε για τον Ολύμπιο. Εννοείται θεωρώ ότι λέει ψέματα. Θέλω δικαιοσύνη, τον Ολύμπιο τον είχα σαν αδερφό μου, ήμασταν πάρα πολύ αγαπημένοι.
Διαβάστε επίσης
Ήταν πολύ χαρούμενο παιδί. Ο Ολύμπιος θα ερχόταν το καλοκαίρι για τα γενέθλιά του, ίσως η θεία χρειαζόταν κάποια βοήθεια. Ήταν πάρα πολύ τσιγκούνης ο Μάρκο, ζητιάνευε η θεία μου, πήγαινε και ζητούσε ένα τσιγάρο, δεν της έδινε λεφτά αυτός ο άνθρωπος. Δεν ξέρω αυτό πώς θα ακουστεί σε μερικούς, αυτή ειναι η αλήθεια. Προσπαθώ να τη δικαιώσω. Γιατί να σκοτώσει την γυναίκα του αφού την αγαπούσε τόσο πολύ; Θεωρώ ότι στη δολοφονία ήταν δύο άτομα, ξέρουν πολύ καλά ποιοι είναι. Δεν θέλω να πω το όνομά του, ξέρει πολύ καλά ποιος είναι». Διαβάστε περισσότερα εδώ.




![Φρίκη στα Βόρεια Προάστια: Διακινούσαν κοκαΐνη σε 13χρονα παιδιά – Χτύπησαν με αυτοκίνητο ακόμα και αστυνομικό [βίντεο]](https://www.athensmagazine.gr/wp-content/uploads/2026/06/voreia-proastia-kykloma.jpg)

0 ΣΧΟΛΙΑ