ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη αγρότισσα στη Λαμία για βίντεο που ανέβασε στο TikTok – «Σαπίστε τους στο ξύλο»

Συνελήφθη αγρότισσα στη Λαμία για βίντεο που ανέβασε στο TikTok – «Σαπίστε τους στο ξύλο»
Κινητοποίηση αγροτών / EUROKINISSI
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Στη σύλληψη μίας αγρότισσας στη Λαμία προχώρησαν οι αρχές, λόγω βίντεο που είχε αναρτήσει στην πλατφόρμα TikTok σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε βάσει του νόμου περί διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, καθώς στις αναρτήσεις της φέρεται να χρησιμοποιούσε εκφράσεις που θεωρήθηκαν ότι υποκινούσαν σε βίαιες πράξεις.

Η γυναίκα έχει δημοσιεύσει πολλά βίντεο τα οποία συγκεντρώνουν χιλιάδες προβολές, τοποθετούμενη υπέρ των κινητοποιήσεων των αγροτών. Σε ορισμένα από αυτά εμφανίζεται να εξαπολύει σκληρή κριτική προς αστυνομικούς, δημοσιογράφους, πολιτικούς, ακόμη και προς δικαστικούς λειτουργούς, χρησιμοποιώντας εκφράσεις που – σύμφωνα με τη δικογραφία – θεωρούνται ως προτροπή σε άσκηση βίας.

Διαμαρτυρία αγροτών (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)

Οι δηλώσεις της αγρότισσας στο επίμαχο βίντεο

«Όπου βρίσκεται κυβερνητικό, σαπίστε τους στο ξύλο και τα τσογλάνια τους μπασκίνες σαπίστε τους στο ξύλο […] Μην φοβάστε, τίποτα δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, μόνο όφελος θα έχουμε αν τους σαπίσουμε στο ξύλο […] Οι μόνοι που έχουν να χάσουν είναι τα κομματόσκυλα αυτοί. Σαπίστε τους στο ξύλο, δικαστές, δημοσιογράφους, μπασκίνες, όποιον στηρίζει αυτό το σάπιο σύστημα, τη σάπια Βουλή», αναφέρει σε ένα από τα βίντεό της, ενώ στο τελευταίο που πρόλαβε να δημοσιεύσει πριν τη σύλληψή της, στο οποίο κάνει λόγο για «νέο Κιλελέρ».

Οι κατηγορίες

Η αγρότισσα κατηγορείται σύμφωνα με το αντίστοιχο άρθρο του Ποινικού Κώδικα και αναμένεται να παρουσιαστεί το πρωί της Παρασκευής (12/12) ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας. Ο εισαγγελέας θα εξετάσει εάν έχουν τελεστεί τα συγκεκριμένα αδικήματα και θα αποφασίσει για την περαιτέρω ποινική της μεταχείριση. Την υπεράσπισή της έχουν αναλάβει οι δικηγόροι Δημήτριος Κρούπης και Αργυρώ Καραφέρη.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου