Συναγερμός στο Περιστέρι: Γερανός παρέσυρε ηλεκτροφόρα καλώδια κι έπεσε σε πολυκατοικία

Αναστάτωση επικράτησε στην οδό Αρκαδίας στο Περιστέρι, όταν γερανοφόρο όχημα παρέσυρε καλώδια ηλεκτροδότησης και κατέληξε σε πολυκατοικία.
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αλλά δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση του οχήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, απαιτείται η συνδρομή άλλου γερανοφόρου οχήματος για την απομάκρυνσή του.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο οδηγός του γερανοφόρου έχει τραυματιστεί, με ένα ακόμη περιστατικό πρόσφατα να έχει αναστατώσει την περιοχή.
Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Ισχυρή έκρηξη σε πολυκατοικία – Εξετάζεται σενάριο για τρομοκρατικό χτύπημα
Μια ισχυρή έκρηξη αναστάτωσε τη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα του Σαββάτου (26/7), προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές σε πολυκατοικία. Το περιστατικό σημειώθηκε στο ισόγειο κτηρίου στην οδό Μακεδονομάχων 19, στα όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης με τον Δήμο Νεάπολης-Συκεών. Οι αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.
Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε σε ακτίνα μεγαλύτερη του ενός χιλιομέτρου. Σύμφωνα με το thestival.gr, δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά από θραύσματα γυαλιών. Οι ζημιές επεκτάθηκαν στον ισόγειο χώρο της πολυκατοικίας, σε τέσσερα γειτονικά κτήρια, καθώς και σε έξι αυτοκίνητα. Πολλές είσοδοι, πόρτες και παράθυρα διαμερισμάτων καταστράφηκαν από το ωστικό κύμα.
Ο λόγος που εξετάζεται η τρομοκρατική ενέργεια
Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστική, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και δεκάδες αστυνομικοί. Οι αρχές ερεύνησαν τα γειτονικά διαμερίσματα για πιθανούς τραυματίες, ενώ κάτοικοι της περιοχής βγήκαν στον δρόμο για να καταλάβουν τι συνέβη. Η περιοχή αποκλείστηκε, και οι πυροσβέστες προσπάθησαν να εντοπίσουν το επίκεντρο της έκρηξης, με μαρτυρίες να μιλούν για έντονη οσμή δυναμίτιδας.
Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες. Στην πολυκατοικία φέρεται να διαμένει υψηλόβαθμος σωφρονιστικός υπάλληλος, γεγονός που ενισχύει τις υποψίες περί τρομοκρατικής ενέργειας. Όλες οι αρμόδιες ειδικές υπηρεσίες βρίσκονται στο σημείο για να εξετάσουν την υπόθεση. Η πρώτη εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαιώνει την πιθανότητα τρομοκρατικού χτυπήματος.






0 ΣΧΟΛΙΑ