ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στην Αθήνα: Έπεσε δέντρο στην Ερμού

Συναγερμός στην Αθήνα: Έπεσε δέντρο στην Ερμού
Οι πρώτες εικόνες
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε σήμερα (07/08) το πρωί, στο κέντρο της Αθήνας, όταν ένα δέντρο έπεσε στην πολυσύχναστη οδό Ερμού, στη συμβολή με την Ευαγγελίστρια, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πλήττουν το Λεκανοπέδιο. Παρά τη σοβαρότητα του συμβάντος, παρά την ένταση του ανέμου, η εξέλιξη ήταν σχετικά ευνοϊκή, καθώς μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Εικόνες από την πτώση του δέντρου

Η Πυροσβεστική λαμβάνει δεκάδες κλήσεις για κοπή δέντρων

Ωστόσο, οι άνεμοι προκάλεσαν ήδη σοβαρά προβλήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, καθώς οι ρίπες έφτασαν τα 8 μποφόρ, με αναφορές για πεσμένα δέντρα που προκάλεσαν ζημιές σε αυτοκίνητα, καλώδια ΔΕΗ και άλλες αστικές υποδομές. Η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για κοπές και απομακρύνσεις δέντρων, αλλά και για αντλήσεις υδάτων σε περιοχές όπως η Ηλιούπολη και άλλα σημεία του Λεκανοπεδίου.

Στο σημείο της πτώσης στην οδό Ερμού έσπευσε συνεργείο του Δήμου Αθηναίων, το οποίο φρόντισε να απομακρύνει το δέντρο με ασφάλεια, εξασφαλίζοντας την αποκατάσταση της κυκλοφορίας και την ασφάλεια των περαστικών και των οδηγών. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημες ενημερώσεις για τραυματισμούς ή ζημιές σε οχήματα, παρά μόνο για την ταχεία κινητοποίηση των τοπικών αρχών.

Η ατμόσφαιρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παραμένει ανήσυχη: χρήστες σχολίασαν την έκταση των φαινομένων και την ανάγκη για καλύτερη πρόληψη και αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών, ειδικά εν μέσω έντονων καιρικών φαινομένων.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου