ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Καθηγήτρια κατηγορείται ότι φίμωσε και έδεσε 13χρονο μαθητή μέσα στην τάξη

Ακραίο περιστατικό σε σχολείο στις Σέρρες
Καθηγήτρια φέρεται να έκλεισε το στόμα μαθητή με μονωτική ταινία
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Έντονο προβληματισμό και οργή προκαλεί υπόθεση που ήρθε στο φως σε σχολική μονάδα στις Σέρρες, όπου μια καθηγήτρια και διευθύντρια γυμνασίου συνελήφθη με την κατηγορία ότι προχώρησε σε ακραία και απαγορευμένη παιδαγωγική πρακτική απέναντι σε ανήλικο μαθητή. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η εκπαιδευτικός φέρεται να φίμωσε 13χρονο αγόρι με μονωτική ταινία και να έδωσε εντολή σε συμμαθητή του να του δέσει τα χέρια.

Συνελήφθη η διευθύντρια του σχολείου μετά από μήνυση της μητέρας

Το περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης διδακτικής ώρας, όταν, όπως υποστηρίζεται, ο μαθητής δημιουργούσε φασαρία μέσα στην τάξη. Αντί να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες παιδαγωγικές και πειθαρχικές διαδικασίες, η εκπαιδευτικός φέρεται να αντέδρασε με τρόπο που ξεπερνά κάθε όριο, προκαλώντας σοκ τόσο στους μαθητές όσο και στους γονείς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, η 60χρονη καθηγήτρια χρησιμοποίησε μονωτική ταινία για να κλείσει το στόμα του παιδιού, ενώ στη συνέχεια φέρεται να ζήτησε από άλλον μαθητή να του δέσει τα χέρια με χαρτοταινία. Το συμβάν, αν και εκτυλίχθηκε μπροστά σε συμμαθητές, δεν καταγγέλθηκε άμεσα στις αρχές. Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης λίγες ώρες αργότερα, όταν η μητέρα του 13χρονου ενημερώθηκε για όσα είχαν συμβεί. Η 44χρονη γυναίκα προσήλθε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στην Ασφάλεια Σερρών και κατέθεσε επίσημη καταγγελία, περιγράφοντας με λεπτομέρειες την κατάσταση στην οποία βρέθηκε το παιδί της.

Οι αστυνομικές αρχές κινήθηκαν άμεσα. Η καθηγήτρια εντοπίστηκε και συνελήφθη στο σπίτι της, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, και οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Σερρών. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για αδικήματα που αφορούν παράνομη βία και σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμου ατόμου, κατηγορίες που θεωρούνται ιδιαίτερα σοβαρές όταν αφορούν ανήλικους.

Σάλος στην εκπαιδευτική κοινότητα
Διευθύντρια Γυμνασίου κατηγορείται ότι φίμωσε και έδεσε 13χρονο μαθητή

Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, αλλά και ευρύτερα στον χώρο της εκπαίδευσης. Γονείς εκφράζουν φόβο και αγανάκτηση, θέτοντας ερωτήματα για την ασφάλεια των παιδιών μέσα στο σχολικό περιβάλλον, ενώ εκπαιδευτικοί κύκλοι τονίζουν ότι τέτοιες πρακτικές δεν έχουν καμία θέση στη σύγχρονη εκπαίδευση. Παράλληλα, αναμένεται να διερευνηθεί αν υπήρξαν και άλλα παρόμοια περιστατικά στο συγκεκριμένο σχολείο, καθώς και ποια ήταν η αντίδραση της σχολικής κοινότητας μετά το συμβάν. Οι αρμόδιες εκπαιδευτικές αρχές αναμένεται να κινηθούν πειθαρχικά, ανεξάρτητα από την ποινική εξέλιξη της υπόθεσης.

Το περιστατικό επαναφέρει με δραματικό τρόπο τη συζήτηση για τα όρια της πειθαρχίας στο σχολείο, την ανάγκη επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών στη διαχείριση κρίσεων και τη μηδενική ανοχή σε κάθε μορφή βίας απέναντι σε παιδιά. Σε μια εποχή που η ψυχική υγεία των μαθητών βρίσκεται ήδη υπό πίεση, τέτοια γεγονότα πλήττουν την εμπιστοσύνη στον θεσμό του σχολείου και απαιτούν άμεσες και ξεκάθαρες απαντήσεις.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου