ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Σε δίκη για παράβαση καθήκοντος η δήμαρχος Κασσάνδρας για το δυστύχημα στο λούνα παρκ

Σε δίκη για παράβαση καθήκοντος η δήμαρχος Κασσάνδρας για το δυστύχημα στο λούνα παρκ
Το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος τον περασμένο Αύγουστο
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Σε δίκη για τις συνθήκες λειτουργίας του λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου τον περασμένο Αύγουστο σκοτώθηκε ένας 19χρονος, παραπέμπεται να δικαστεί στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

Εις βάρος της δημάρχου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα πρωτοδικών Χαλκιδικής, για παράβαση καθήκοντος, σε βαθμό πλημμελήματος, πράξη η οποία στρέφεται και κατά δύο αντιδημάρχων που ήταν αρμόδιοι για τις αδειοδοτήσεις, δύο δημοτικών υπαλλήλων (ανάμεσά τους ο προϊστάμενος αδειοδοτήσεων του δήμου) και δύο μηχανικών (ως απλοί συνεργοί στην παράβαση καθήκοντος), ενώ για ηθική αυτουργία στη συγκεκριμένη πράξη διώκεται ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ, που είναι ήδη προφυλακισμένος.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης και πέρασε στα χέρια ανώτερου εισαγγελέα, που ενέκρινε την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων, λόγω ειδικής δωσιδικίας στο πρόσωπο της δημάρχου. Η υπόθεση αναμένεται να προσδιοριστεί το προσεχές διάστημα.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου