ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Ροδόπη: Δικογραφία σε βάρος της μητέρας για τον θάνατο του 7χρονου από τη φωτιά – Σε κρίσιμη κατάσταση πατέρας και αδερφός

Τραγωδία στη Ροδόπη
Πώς έχασε τη ζωή του ο 7χρονος
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ποινική διερεύνηση της φονικής πυρκαγιάς που σημειώθηκε σε κατοικία στο Ρίζωμα Ροδόπης, με τραγικό απολογισμό τον θάνατο ενός 7χρονου αγοριού και τον σοβαρό τραυματισμό δύο ακόμη μελών της οικογένειας. Οι Αρχές έχουν σχηματίσει δικογραφία σε βάρος της μητέρας του παιδιού για εμπρησμό από αμέλεια, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο λανθασμένου χειρισμού της ξυλόσομπας που βρισκόταν στο δωμάτιο.

Στο μικροσκόπιο οι συνθήκες του δυστυχήματος

Το δραματικό περιστατικό εκτυλίχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, λίγο μετά τις 6:00. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η μητέρα φέρεται να προσπάθησε να ενισχύσει τη φωτιά στη σόμπα που είχε αρχίσει να σβήνει, χρησιμοποιώντας πετρέλαιο. Η ενέργεια αυτή προκάλεσε αιφνίδια και ανεξέλεγκτη ανάφλεξη, με αποτέλεσμα οι φλόγες να εξαπλωθούν ταχύτατα στον μικρό χώρο όπου κοιμούνταν τα δύο ανήλικα παιδιά.

Μέσα στον πανικό, η γυναίκα ζήτησε βοήθεια από τον σύζυγό της, ο οποίος βρισκόταν σε διπλανό δωμάτιο. Οι γονείς, μαζί με τους παππούδες που διέμεναν στο ίδιο σπίτι, επιχείρησαν να απομακρύνουν τα παιδιά από το φλεγόμενο δωμάτιο. Ωστόσο, κατάφεραν να σώσουν μόνο τον 5χρονο, ενώ το 7χρονο αγόρι εγκλωβίστηκε στις φλόγες και ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Ιδιαίτερη δυσκολία στην επιχείρηση διάσωσης προκάλεσε το γεγονός ότι και τα δύο παιδιά αντιμετώπιζαν κινητικές δυσκολίες. Παρά την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής, το παιδί δεν τα κατάφερε. Ο μικρότερος αδελφός του μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού σε πρόσωπο και άκρα, με τους γιατρούς να χαρακτηρίζουν την κατάστασή του σοβαρή αλλά ελεγχόμενη. Ο πατέρας νοσηλεύεται στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, έχοντας υποστεί εκτεταμένα εγκαύματα κατά την προσπάθεια διάσωσης. Την προανάκριση έχει αναλάβει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου