ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακίστηκε ο 45χρονος που επιτέθηκε σε ζευγάρι στον Αλιάκμονα για να πάρει… 8 ευρώ και δύο κινητά

Προφυλακίστηκε ο 45χρονος που επιτέθηκε σε ζευγάρι στον Αλιάκμονα για να πάρει… 8 ευρώ και δύο κινητά
Ο 45χρονος πυροβόλησε το ζευγάρι εντός του αυτοκινήτου για να τους ληστέψει
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 45χρονος που το βράδυ της Πέμπτης (7/11) λήστεψε ζευγάρι στο φράγμα του Αλιάκμονα και μάλιστα πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα εναντίον του αυτοκινήτου τους, μετά την απολογία του στον ανακριτή Βέροιας.

Του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία και παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία. Διά του συνηγόρου του, ζήτησε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, επικαλούμενος χρόνια ψυχιατρικά προβλήματα.

Το χρονικό της ληστείας στο φράγμα του Αλιάκμονα

Όλα ξεκίνησαν όταν ο δράστης στάθμευσε το όχημά του κοντά σε αυτοκίνητο εντός του οποίου βρίσκονταν ένας 21χρονος και μια 20χρονη, στο φράγμα του Αλιάκμονα. Κρατώντας κυνηγετική καραμπίνα, πυροβόλησε αρχικά στον αέρα και στη συνέχεια προς το όχημα των δύο νέων, απαιτώντας χρήματα και προσωπικά αντικείμενα. Τελικά, τους απέσπασε 8 ευρώ και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Στη συνέχεια, ο νεαρός βγήκε από το αμάξι του και κατάφερε να αφοπλίσει τον ληστή. Ακολούθησε πάλη μεταξύ των δύο ανδρών, κατά την οποία ο 45χρονος δέχθηκε πυροβολισμό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στον θώρακα. Διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Βέροιας, όπου νοσηλεύτηκε μέχρι τη Δευτέρα, όταν και πήρε εξιτήριο.

Ο 21χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της προανάκρισης, που έχει αναλάβει το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Βέροιας. Απολογήθηκε στις αρχές της εβδομάδας για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοχρησία, ενώ με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, το όπλο εκπυρσοκρότησε πάνω στην πάλη, ενώ ο ίδιος ήταν αυτός που -όπως είπε- έσπευσε να προσφέρει βοήθεια στον 45χρονο, περιθάλποντας το τραύμα του μέχρι να παραληφθεί από διασώστες του ΕΚΑΒ.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου