Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024

«Διπλό» μήνυμα Μητσοτάκη με νόημα: «Δεν ξεχνάμε τις διαφωνίες μας με την Τουρκία - Η Βόρεια Μακεδονία θα βρει κλειστό δρόμο προς την Ευρώπη»

Οι διπλωματικές εξελίξεις σε πρώτο πλάνο για την κυβέρνηση εν όψει Ευρωεκλογών

25 Μαΐου 2024 08:58
«Διπλό» μήνυμα Μητσοτάκη με νόημα: «Δεν ξεχνάμε τις διαφωνίες μας με την Τουρκία - Η Βόρεια Μακεδονία θα βρει κλειστό δρόμο προς την Ευρώπη»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις προκλήσεις από την πλευρά της Βόρειας Μακεδονίας, στέλνοντας το δικό του μήνυμα, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την Τουρκία και όσα μας χωρίζουν με την έτερη γειτονική χώρα.

«Και αν αποκλίνει από τη συμφωνημένη πορεία, να ξέρει ότι θα βρει κλειστό τον δρόμο προς την Ευρώπη», σημειώνει ακόμη σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο πρωθυπουργός, ο οποίος είχε μια πολύ έντονη διαμάχη στη Βουλή με όλους τους αρχηγούς. Δρόμος, ο οποίος, όπως λέει, «περνά από την Ελλάδα και από την τήρηση του Διεθνούς Δικαίου».

Η αναφορά στις διαφορές με την Τουρκία και ο λόγος που επιστρέφει σε αυτές

«Είχα πει πριν από δύο χρόνια ότι “σταματούν οι προκλήσεις και ξεκινούν οι συζητήσεις”. Και σε αυτόν τον δρόμο έχει προσέλθει τώρα και ο κ. Ερντογάν», τονίζει σχετικά με τις σχέσεις με την Τουρκία.

Σημειώνει ότι «τα νησιά έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα» και ότι «λύση-πακέτο δεν συζητείται. Η Ελλάδα δεν ξεχνά τις διαφωνίες με της με την Τουρκία. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι πρέπει να ζούμε διαρκώς με το δάχτυλο στη σκανδάλη».

«Και επειδή σε Ελλάδα και Τουρκία κάποιοι τρέφονται από την ελληνοτουρκική κρίση, για τα αποτελέσματα της πολιτικής μας ρωτήστε τους ακρίτες μας που βλέπουν τη μείωση των μεταναστευτικών ροών. Ή τους νησιώτες μας που είδαν τις τοπικές οικονομίες να τονώνονται από τη βίζα στους τούρκους επισκέπτες. Δείτε επίσης τη θέση της Ελλάδας στο διεθνές πλαίσιο. Αντιπαράθεση ή προσπάθεια συνύπαρξης με τον γείτονάς μας όταν λίγο πιο κάτω η Μέση Ανατολή φλέγεται και στην καρδιά της Ευρώπης μαίνεται ο πόλεμος;», προσθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share