Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

«Καρφιά» Μητσοτάκη στη Βουλή: «Στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ το ψέμα, ροζ ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ πλέον - Αφήνουμε πίσω οριστικά την εποχή της χρεοκοπίας»

«Επειδή δηλώνετε περήφανοι για τον ιδρυτή σας Ανδρέα Παπανδρέου, η Ελλάδα έμεινε στάσιμη για...»

24 Μαΐου 2024 17:54
«Καρφιά» Μητσοτάκη στη Βουλή: «Στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ το ψέμα, ροζ ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ πλέον - Αφήνουμε πίσω οριστικά την εποχή της χρεοκοπίας»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο βήμα της Βουλής ανέβηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την δευτερολογία του στο θέμα της ακρίβειας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε τη δευτερολογία του με μία προσωπική επίθεση στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, που λίγο νωρίτερα είχε επικεντρώσει την τοποθέτησή της εναντίον του πρωθυπουργού.

«Η κυρία Κωνσταντοπούλου μίλησε εσκεμένα 53 λεπτά ενώ δικαιούται 20 λεπτά. Ειχα ενημερώσει τομν πρόεδερο της Βουλής ότι είχα 6 ώρες στη διάθεσή μου. Ο κ. Ολάντ τον οποίο ειρωνευτήκατε, ήταν αυτός που πριν μερικά χρόνια προσπάθησε με τους εταίρους του από τους τραγικούς χειρισμούς κάποιων», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων απευθυνόμενος προς τον κ. Ανδρουλάκη χαρακτήρισε καταστροφικούς τους χειρισμούς του Γιώργου Παπανδρέου το 2015. Έδωσε 2 δισ. παραπάνω σε επιδόματα και μετά μας ανακοίνωσε από το Καστελλόριζο ότι χρεοκοπήσαμε» είπε ο πρωθυπουργός. «Η κρίση ήταν πολύ βαθιά και δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές», σημείωσε ενώ πρόσθεσε.

«Επειδή δηλώνετε περήφανοι για τον ιδρυτή σας Ανδρέα Παπανδρέου η Ελλάδα έμεινε στάσιμη χάσαμε την πρώτη 10ετία σύγκλισης με την Ευρώπη. Σε λίγο θα μας βάλετε γαλάζια γραβάτα με αστεράκια και θα μας λέτε ότι εσείς εισαστε η Ευρώπη».

«Σήμερα η φωνή της Ελλάδας μετράει στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, ενώ συνεχίζοντας την επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είπε: «Μας δώσατε την ιδέα για τα παπούτσια, αλλά αν έπρεπε σήμερα να σχεδιάσω ένα παπούτσι για το ΠΑΣΟΚ του 2024 θα σχεδίαζα παπούτσι με τον ήλιο ροζ αντί πράσινο».

Λαϊκισμός πλειοδοσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συνέχεια απεθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για λαϊκισμό πλειοδοσίας αναφερόμενος στις παροχές για την υγεία που εξαγγελθηκαν από τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Το είδαμε το έργο το 2015και τότε σας πίστεψε μια οργισμένη κοινωνία. Το ψέμα είναι μέρος του DNA σας και το επαναλάβατε πάλι το 2019. Ερχεται σήμερα ο πρωθυπουργός σας για ακόμα περισσότερα. Δεν μπορείτε να μάθετε από τα σφάλματά σας.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share