Κυριακή, 21 Απριλίου 2024

Κύβος ερρίφθη στον ΣΥΡΙΖΑ από τον Στέφανο Κασσελάκη: «Δυστυχώς δε γίνεται να μην πάμε σε εκλογές - Όλα ή τίποτα πλέον»

«Δε θα σας προδώσω ποτέ», επανέλαβε από το βήμα ο πρόεδρος του κόμματος

25 Φεβρουαρίου 2024 12:40
Κύβος ερρίφθη στον ΣΥΡΙΖΑ από τον Στέφανο Κασσελάκη: «Δυστυχώς δε γίνεται να μην πάμε σε εκλογές - Όλα ή τίποτα πλέον»
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Δυστυχώς δεν γίνεται να μην πάμε σε εκλογές» δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης από το βήμα του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι στενοί συνεργάτες του προέδρου τον συμβουλεύουν να ακούσει το επιχείρημα των συνέδρων πως το κόμμα έχει πρόεδρο, τα μέλη είναι κουρασμένα και η κοινωνία ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ να ασχοληθεί με τα προβλήματα της. «Άκου την κοινή λογική», του λένε χαρακτηριστικά, όπως και οι περισσότεροι βουλευτές και στελέχη με τα οποία συνομίλησε από χθες Σάββατο βράδυ.

Από την άλλη, ο κ. Κασσελάκης δεν θέλει να φανεί φοβισμένος απέναντι στους εσωκομματικούς του αντιπάλους, στους οποίους πλέον συγκαταλέγει και τον Αλέξη Τσίπρα. Αν επιλέξει τη σκληρή στάση, αλλά οι σύνεδροι υπερψηφίσουν αναβολή των προεδρικών εκλογών τότε είναι ανοιχτό να παραιτηθεί ώστε να εξαναγκάσει σε προεδρικές κάλπες.

Σε κάθε περίπτωση εκείνος θα σεβαστεί την όποια απόφαση του συνεδρίου, ωστόσο δεν τους κρύβει πως αναμένει η υπονόμευσή του, ιδίως από στελέχη που δεν είναι βουλευτές και κατά τον ίδιο αναζητούν ρόλο, θα συνεχιστεί την επομένη ακόμα κι αν γίνουν προεδρικές εκλογές στις 10 Μαρτίου.

Το ότι, πάντως, επέλεξε να μιλήσει πριν τις ψηφοφορίες κατά πολλούς δείχνει επιμονή του στη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών.

Από την άλλη, η πρόταση του Νίκου Παππά στην ουσία να κριθεί ο κ. Κασσελάκης στο τακτικό συνέδριο του 2026 του δίνει μία διέξοδο, αν κι ο ίδιος επιθυμεί να τον κρίνουν μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2027. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν αποκλείεται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από το συνέδριο και δέσμευση ενότητας από όλους, έστω κι αν μία τέτοια ψηφοφορία θα έχει περισσότερο συμβολικό παρά ουσιαστικό χαρακτήρα.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share