Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024

Ξεκαθάρισμα Γεραπετρίτη μετά τον σάλο: «Δεν υποκλίθηκα στον Ερντογάν αλλά στην ΠτΔ»

«Μόνη μας διαφορά με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας»

7 Δεκεμβρίου 2023 20:06
Ξεκαθάρισμα Γεραπετρίτη μετά τον σάλο: «Δεν υποκλίθηκα στον Ερντογάν αλλά στην ΠτΔ»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το δικό του ξεκαθάρισμα θέλησε να κάνει ο Γιώργος Γεραπετρίτης μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε με την υπόκλισή του στον Ερντογάν.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, μετά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα, παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΤ και τον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά, όπου μεταξύ άλλων σχολίασε την κίνηση υπόκλισης που έκανε κατά την είσοδο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την Προέδρου της Ελλάδος Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο προεδρικό Μέγαρο, ξεκαθαρίζοντας πως δεν ήταν για τον Τούρκο πρόεδρο αλλά «για την αρχηγό του κράτους μας».

«Με τον Πρόεδρο Ερντογάν έχουμε την τυπική σχέση που έχει ένας υπουργός Εξωτερικών με τον αρχηγό κράτους. Εγώ θα αποδίδω πάντοτε τον δέοντα σεβασμό στην αρχηγό του κράτους», σημείωσε ακόμη ο Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφερόμενος στις αντιδράσεις που προκάλεσε η κίνηση που μοιάζει με μικρή υπόκλιση τη στιγμή που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περνούσε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου.

Σχολιάζοντας γενικότερα την επίσκεψη Ερντογάν και τις συμφωνίες ανάμεσα στις δύο χώρες ο Γιώργος Γεραπετρίτης είπε: «Εγώ δε μπορώ παρά να είμαι ειλικρινής στους συνομιλητές μου. Το ίδιο αισθάνομαι από την πλευρά του Τούρκου ΥΠΕΞ. Είχαμε πολλές περιπτώσεις έντασης που καταφέραμε να αποσυμπιέσουμε. Έχει αναπτυχθεί μία σχέση.

Μόνη μας διαφορά με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας. Έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου να υπάρχει μία κατανόηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Χρέος μας να δίνουμε λύσεις και να μην παράγουμε κρίσεις», είπε, ενώ σε άλλο σημείο υπογράμμισε πως «θα πάμε βήμα βήμα στην προσέγγιση με την Τουρκία. Μόνη μας διαφορά με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας».

«Αισθάνομαι πιο δυνατός για να διαχειριστώ την οποιαδήποτε ένταση. Ναι θα υπάρξουν εντάσεις, όμως με καλή προαίρεση η οποία αποδεικνύεται στο πεδίο, οι εντάσεις δεν θα είναι αρκετές να ανακόψουν την πορεία για παραγωγικές σχέσεις» συνέχισε.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share