Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024

«Αριστερά Μπροστά»: Το επικρατέστερο όνομα για το νέο κόμμα Χαρίτση-Αχτσιόγλου

Παραπέμπει στο κίνημα «En Marche» που δημιούργησε ο Εμανουέλ Μακρόν

1 Δεκεμβρίου 2023 19:27
«Αριστερά Μπροστά»: Το επικρατέστερο όνομα για το νέο κόμμα Χαρίτση-Αχτσιόγλου
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)
Από Ανθή Κουρεντζή

Στο όνομα «Αριστερά Μπροστά» για το νέο κόμμα που προέκυψε από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται να καταλήγουν ο Αλέξης Χαρίτσης, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και οι άλλοι οκτώ βουλευτές που έχουν συγκροτήσει ήδη μια ξεχωριστή Κοινοβουλευτική Ομάδα μαζί με τα στελέχη που διαφώνησαν με τις απόψεις του Στέφανου Κασσελάκη και αποκολλήθηκαν από το κόμμα που έγινε κυβέρνηση επί των ημερών του Αλέξη Τσίπρα.

Το όνομα «Αριστερά Μπροστά» του νέου πολιτικού κόμματος που θα έχει πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον βουλευτή Αλέξη Χαρίτση, κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τον Ευκλείδη Τσακαλώτο με τον Νάσο Ηλιόπουλο και γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας την Πέτη Πέρκα αναμένεται να οριστικοποιηθεί αύριο Σάββατο.

«Αριστερά Μπροστά»: Το επικρατέστερο όνομα για το νέο κόμμα Χαρίτση-Αχτσιόγλου
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Για κάποιους, το όνομα «Αριστερά Μπροστά» ίσως παραπέμπει στο κίνημα «En Marche» που δημιούργησε ο Εμανουέλ Μακρόν κόντρα στους παλαιούς κομματικούς σχηματισμούς της Γαλλίας και κατάφερε να εκλεγεί (αλλά και να επανεκλεγεί το 2022) πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Λάκης Λαζόπουλος: «Βάφτισε» την ΚΟ των 11 - «Μπακάλικο ο ΣΥΡΙΖΑ, έφυγαν και δημιουργούν τον ΞΥΡΙΖΑ Πικραμένη Συμμαχία» (video)

Πρόταση για όνομα στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα των 11 βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ο Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος τα «έψαλε» σε Αχτσιόγλου-Χαρίτση που «αποφάσισαν να κάνουν κωμωδία χειμωνιάτικα» αλλά και στον Στέφανο Κασσελάκη, για τον οποίο τόνισε ότι δεν έχει καμία ιδεολογία.

Λάκης Λαζόπουλος για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα

«Μπακάλικο εχει γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτό το αρχηγομάνι. Έφυγαν οι πικραμένοι και δημιουργούν τον ΞΥΡΙΖΑ Πικραμένη Συμμαχία, γιατί αυτή η ΚΟ είναι η απόσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, που παρουσιάζεται στα κανάλια σαν φοβερή διάσπαση του σύμπαντος, που πρώτοι αυτοί υποσχέθηκαν ότι θα δώσουν πίσω τις έδρες και δώσαν όρκο τιμής ως αριστεροί. Τώρα κρατάνε τις έδρες αμανάτι και έφτιαξαν την ΚΟ της μιας σεζόν.

Ποιος θα περίμενε σ' αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ να φύγει ο Τσίπρας, να μπει ο Κασσελάκης από το πουθενά και να φύγει η Ομπρέλα. Ψάχνουν να βρουν μια ιδεολογία. Μπορείς να βρείς μια ιδεολογία απέναντι στον Κασσελάκη που δεν έχει καμία;

Θυμηθείτε επίσης: «Άμα θες να φύγεις, φύγε»: Ο Λάκης Λαζόπουλος αποχαιρετά με αιχμηρό τρόπο την Έφη Αχτσιόγλου

Αντί να κάτσουν, λέω εγώ μια άποψη, να σεβαστούν την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ και να περιμένουν πότε θα βαρεθεί ο Κασσελάκης και θα πάει στο Μαϊάμι, γιατί θα πάει στο Μαϊάμι, δεν μπορεί κάποια στιγμή θα πάει, το βλέπεις ότι δεν...

Σοβαροί άνθρωποι όπως η Αχτσιόγλου και ο Χαρίτσης αποφάσισαν να κάνουν κωμωδία χειμωνιάτικα, να κάθονται να ψάξουν πώς θα εκφραστούν ιδεολογικά. Πες μου, τι λογική; Τώρα είναι αναγκασμένοι να λένε τα αντίθετα από αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, άρα με ποιον θα πάνε;».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share