Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024

«Καρφί» Αλέκας Παπαρήγα σε Κασσελάκη: «Ο Κουτσούμπας δεν ήταν διάττων αστέρας, ούτε πήρε από κανέναν, κανένα δαχτυλίδι» (video)

«Είναι ένας άνθρωπος που αναδείχθηκε από τα κάτω, που πέρασε από πολλούς τομείς δουλειάς», είπε για τον διάδοχό της στο ΚΚΕ

1 Δεκεμβρίου 2023 10:11
«Καρφί» Αλέκας Παπαρήγα σε Κασσελάκη: «Ο Κουτσούμπας δεν ήταν διάττων αστέρας, ούτε πήρε από κανέναν, κανένα δαχτυλίδι» (video)
Δεξιά φωτογραφία: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI
Από Εύη Κουρίδου

Αιχμές για τον Στέφανο Κασσελάκη άφησε η Αλέκα Παπαρήγα, σε παρέμβαση που έκανε στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» για τον διάδοχό της, Δημήτρη Κουτσούμπα.

«Η ανάδειξή του ήταν απολύτως φυσιολογική. Δεν ήταν διάττων αστέρας, ούτε πήρε από κανέναν, κανένα δαχτυλίδι. Συγκέντρωνε και συγκεντρώνει ακόμα βεβαίως, όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που το Κομμουνιστικό Ελλάδας έχει συγκεντρώσει, έχει τοποθετήσει για να γίνει κάποιος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής. Παραδείγματος χάριν, είναι ένας άνθρωπος που αναδείχθηκε από τα κάτω. Από τα κάτω προς τα πάνω. Διαδοχικά. Ένας άνθρωπος που πέρασε από πολλούς τομείς δουλειάς. Από τους περισσότερους τομείς δουλειάς που υπάρχουν μέσα στο κόμμα», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Παπαρήγα για τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Δείτε επίσης: Κόλαφος η Έφη Αχτσιόγλου, άφωνος ο Νίκος Χατζηνικολάου: «Πυρηνική μετάλλαξη έπαθε ο ΣΥΡΙΖΑ - Η ηγεσία του δεν έχει σχέση με την Αριστερά»

Όπως πρόσθεσε «ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, βεβαίως, κρίνεται από τον πολύ κόσμο πέρα από τις θέσεις του κόμματος, από την ικανότητά του να μιλάει, από τα χαρίσματά του, να έχει επιχειρήματα, να είναι σοβαρός αλλά και πρόσχαρος ακόμα».

Συνεχίζοντας την περιγραφή της για τα προσόντα που πρέπει να έχει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, η Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι «πρέπει να έχει ένα επίπεδο γνώσεων, πείρας, εικόνες για όλους τους τομείς της δουλειάς. Βεβαίως, υπάρχουν καταμερισμοί, δρούμε συλλογικά, αλλά ο γραμματέας πρέπει να συγκεντρώνει την πείρα και την ικανότητα πολλών τομέων δουλειάς και αν θέλετε να έχει και ικανότητες, οι οποίες πολλές φορές μπορεί να μην φαίνονται προς τα έξω. Πνεύμα συλλογικότητας που το έχει, να ενθαρρύνει την ανάδειξη νέων συντρόφων, να βοηθάει την ΚΝΕ. Να μπορεί να χειρίζεται δύσκολες καταστάσεις, να μη χάνει την ψυχραιμία του».

Κατα την ίδια, ο Δημήτρης Κουτσούμπας «τα είχε και τα αναπτύσσει βεβαίως, και επομένως ήταν μια απολύτως φυσιολογική ανάδειξη για μας που ξέρουμε και τα κριτήρια του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και γνωρίζουμε τον ίδιο προσωπικά».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share