Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Μητσοτάκης από Ηγουμενίτσα: «Η Ελλάδα γίνεται πεδίο μεγάλων διεθνών επενδύσεων, γίνεται "μαγνήτης" κεφαλαίων εκτός συνόρων» (video)

«Το 33% του Οργανισμού Λιμένος παραμένει στο Δημόσιο»

20 Οκτωβρίου 2023 11:15
Μητσοτάκης από Ηγουμενίτσα: «Η Ελλάδα γίνεται πεδίο μεγάλων διεθνών επενδύσεων, γίνεται
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI
Από Εύη Κουρίδου

Σε εξέλιξη είναι η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην τελετή υπογραφής της σύμβασης για την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για σημαντική ημέρα για την Ηγουμενίτσα και την Ήπειρο, καθώς ξεκινάει μια νέα εποχή, επισημαίνοντας ότι η μεταβίβαση της διαχείρισης του λιμανιού στον όμιλο Grimaldi σημαίνει περαιτέρω ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «η οικονομική διάσταση της σύμπραξης είναι συμβατή με τις εθνικές ανάγκες. Θέλω να θυμίσω ότι το Δημόσιο παραμένει μέτοχος μέσω του ΤΑΙΠΕΔ με 33% και το 85% του ετήσιου τέλους παραχώρησης επιστρέφει στους δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών για τοπικά έργα».

Όπως τόνισε, πρόκειται για μία επένδυση με σημαντικά έσοδα για το ΤΑΙΠΕΔ, που ξεπερνούν τα 84 εκατ. ευρώ που εισέρχονται στα δημόσια ταμεία, «μία επένδυση που θα λειτουργήσει ως μία κινητήρια δύναμη προόδου για περισσότερες δουλειές σε όλη τη Δυτική Ελλάδα».

Υπενθύμισε, επίσης, ότι ο ίδιος όμιλος επενδύει παράλληλα και στο πολύ σημαντικό λιμάνι του Ηρακλείου προσφέροντας ένα τίμημα 80 εκατ. ευρώ.

«Αποδεικνύεται έτσι ότι η Ελλάδα γίνεται πεδίο μεγάλων διεθνών επενδύσεων, γίνεται "μαγνήτης" κεφαλαίων εκτός συνόρων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. Θυμηθείτε επίσης την ομιλία του στο CNN: «H οικονομία μας πάει πολύ καλά, έχουμε κάνει ρεκόρ - Παγκόσμια συμμαχία χρειάζεται για την κλιματική αλλαγή»

«Θα τόνιζα και τη διάσταση της στρατηγικής συμμαχίας που αναπτύσσει η Ελλάδα με την Ιταλία. Η Ιταλία είναι ένας μεγάλος επενδυτής στη χώρα μας», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η σημερινή συμφωνία είναι μια ακόμα στάση στη μεγάλη πορεία μετασχηματισμού της πατρίδας μας. Είναι μια σημαντική ψηφίδα στο μωσαικό της ανάπτυξης που συνθέτουν οι παραπάνω από 380 δράσεις του αναπτυξιακού σχεδίου για την Ήπειρο» είπε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε θέση για τον πόλεμο στο Ισραήλ με ένα... τραγούδι: «Η πολιτική κρατάει ισορροπίες. Η τέχνη ποτέ»

Στις ΗΠΑ βρίσκεται ο Στέφανος Κασσελάκης, για τον γάμο του με τον σύντροφο του, από όπου τοποθετήθηκε για τον πόλεμο Ισραήλ - Παλαιστίνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε αντιδράσεις όσον αφορά ότι επέλεξε να παντρευτεί τη δεδομένη χρονική στιγμή, που μαίνεται η εμπόλεμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Μάλιστα, ο Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μισσός σχολίασε αυτή του την κίνηση.

Ο ίδιος μοιράζεται την πολιτική του θέση για την τραγωδία στη Λωρίδα της Γάζας με ένα τραγούδι του hip hop γκρουπ «Στίχοιμα» στο οποίο συμμετέχει και ο Χρήστος Θηβαίος.

«Η πολιτική κρατάει ισορροπίες. Η τέχνη ποτέ.

Ανεπιφύλακτα με τον άμαχο που πάντα πεθαίνει, πάντα φοβάται, πάντα με το ένα μάτι ανοιχτό κοιμάται.

Αυτό που μοιράζομαι μαζί σας είναι η πολιτική μου θέση για την τραγωδία που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Και αυτά που σκέφτομαι και νιώθω αυτές τις μέρες», έγραψε ο Στέφανος Κασσελάκης.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share