ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο CNN: «H οικονομία μας πάει πολύ καλά, έχουμε κάνει ρεκόρ – Παγκόσμια συμμαχία χρειάζεται για την κλιματική αλλαγή»

Μητσοτάκης στο CNN: «H οικονομία μας πάει πολύ καλά, έχουμε κάνει ρεκόρ – Παγκόσμια συμμαχία χρειάζεται για την κλιματική αλλαγή»
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Μητσοτάκης στο CNN: Για την συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στο CNN ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε θα είναι η δεύτερη συνάντησή τους μετά την επανεκλογή τους και μάλιστα με ισχυρή πλειοψηφία.

Τόνισε ότι έχει δημιουργηθεί ένα μομέντουμ στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και πρόσθεσε ότι παρότι έχουμε διαφορές προσπαθούμε να τις λύσουμε μέσω του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας. Τόνισε επίσης ότι προσπαθούμε να συνεργαστούμε σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Ακόμα και αν συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε σε συγκεκριμένα θέματα που έχουν να κάνουν με την εδαφική κυριαρχία μπορούμε να αφήσουμε την πόρτα ανοικτή και αυτό θα επιδιώξω στην συνάντησή μου με τον Ερντογάν», είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε και στην κλιματική αλλαγή λέγοντας πως: «Χτυπηθήκαμε από τις πλημμύρες. Ως Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να δαπανήσουμε πολλά χρήματα για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή. Παγκόσμια συμμαχία χρειάζεται για την κλιματική αλλαγή», ενώ όσον αφορά την ελληνική οικονομία, είπε χαρακτηριστικά πως «η οικονομία μας πάει πολύ καλά, έχουμε ρεκόρ στον τουρισμό».




Αδιανόητη πρόκληση Ερντογάν στον ΟΗΕ: «Να αναγνωριστούν τα Κατεχόμενα ως Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»

Ταγίπ Ερντογάν: Απευθυνόμενος από το βήμα της 78ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο Τούρκος Πρόεδρος κάλεσε τη διεθνή κοινότητα «να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου και να δημιουργήσει διπλωματικούς, πολιτικούς και οικονομικούς δεσμούς με τη χώρα αυτή».

Κάνοντας μια περιγραφή του πως βλέπει η Τουρκία τον κόσμο, πέρα των άλλων αναφέρθηκε στην περιοχή της Ανατολική Μεσόγειο.

«Η μετατροπή της Ανατολικής Μεσογείου σε μια γεωγραφία όπου επικρατεί ειρήνη, ευημερία και σταθερότητα είναι δυνατή μόνο με το σεβασμό των δικαιωμάτων και των νόμων όλων των μερών. Εμείς δεν έχουμε μάτια για τα δικαιώματα κανενός. Δεν επιτρέπουμε και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αγνοήσει τα δικαιώματά μας. Διανύουμε την 60ή επέτειο από την ανάδειξη του Κυπριακού ζητήματος. Η τουρκοκυπριακή πλευρά κατέβαλε πάντοτε ειλικρινείς προσπάθειες για την εξεύρεση μιας δίκαιης, μόνιμης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό» δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Συνεχίζοντας είπε ότι «είναι γεγονός ότι όλοι αποδέχονται ότι η λύση αυτή δεν μπορεί πλέον να υλοποιηθεί με βάση το μοντέλο της ομοσπονδίας. Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου και να δημιουργήσει διπλωματικούς, πολιτικούς και οικονομικούς δεσμούς με τη χώρα αυτή. Αναμένουμε επίσης από την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στο νησί να τηρεί σχολαστικά την αμεροληψία που οφείλει να επιδεικνύει. Δεν θέλουμε αυτή η δύναμη, της οποίας η φήμη έχει ήδη πληγεί, να αντιμετωπίσει μια νέα απώλεια φήμης στην Κύπρο».

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου