Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Πρώτη αντίδραση Κυριάκου Μητσοτάκη για τα αποτελέσματα - «Δεν ήταν μια καλή βραδιά για τη ΝΔ, πρέπει να προβληματίσει όλους…»

Η πρώτη αντίδραση του πρωθυπουργού για τις μεγάλες ανατροπές σε Δήμους και Περιφέρειες

15 Οκτωβρίου 2023 20:49
Αυτοδιοικητικές εκλογές: Πρώτη αντίδραση Κυριάκου Μητσοτάκη για τα αποτελέσματα - «Δεν ήταν μια καλή βραδιά για τη ΝΔ, πρέπει να προβληματίσει όλους…»
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

«Σίγουρα δεν ήταν μία ιδιαίτερη καλή βραδιά για τη Νέα Δημοκρατία», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τα αποτελέσματα των επαναληπτικών αυτοδιοικητικών εκλογών 2023, με τον Κώστα Μπακογιάννη να χάνει τον δήμο Αθηναίων και τον Χάρη Δούκα να επικρατεί με ισχυρό προβάδισμα στην κάλπη.

«Θέλω να συγχαρώ όλους τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες. Χρέος της κυβέρνησης είναι να συνεργαστεί μαζί τους», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η κυβέρνηση οφείλει να να πορεύεται με τα πόδια καλά γειωμένα στη γη», σημείωσε όλο νόημα, αναφερόμενος στα πολιτικά μηνύματα της κάλπης. «Να θυμίσω ότι στις εθνικές εκλογές καταγράφτηκε όλη η δύναμη των κομμάτων», τόνισε.

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Μεγάλες νίκες για τους «γαλάζιους» αντάρτες σε 4 Περιφέρειες - Θρίλερ στην Πελοπόννησο, «γκρέμισε» τον Αγοραστό ο Κουρέτας στη Θεσσαλία

Μεγάλες ανατροπές δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου τόσο στις έξι περιφέρειες όσο και στους πολλούς δήμους, με κορυφαίο εκείνο της πρωτεύουσας, όπου έγιναν σήμερα επαναληπτικές εκλογές, οι οποίες σημαδεύτηκαν από ιστορικό ρεκόρ αποχής.

Στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη προηγείται ο Χριστόδουλος Τοψίδης με 51,19%.

Στο Βόρειο Αιγαίο προηγείται ο Κώστας Μουτζούρης με 52,63%.

Στη Δυτική Μακεδονία προηγείται ο Γιώργος Αμανατίδης με 56,40%.

Στη Θεσσαλία προηγείται ο Δημήτρης Κουρέτας με 58,86%.

Στα Ιόνια Νησιά πρώτος είναι ο Γιάννης Τρεπεκλής με 66,1%.

Στην Πελοπόννησο προηγείται ο Δημήτρης Πτωχός με 52,14%.

Κάλπες σε 6 Περιφέρειες

Υπενθυμίζεται ότι κάλπες στήθηκαν σε έξι περιφέρειες και 84 δήμους της χώρας, όπου την προηγούμενη Κυριακή κανένας συνδυασμός δεν συγκέντρωσε πλειοψηφία με ποσοστό μεγαλύτερο του 43%. Πρόκειται για τις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων και Πελοποννήσου. Μεταξύ των δήμων όπου θα αναδειχθούν σήμερα οι νέες διοικήσεις περιλαμβάνονται οι τρεις μεγαλύτεροι της χώρας, δηλαδή Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και Πατρέων.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share