Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023

«Ο κύβος ερρίφθη» από τον Στέφανο Κασσελάκη: Παραμένει πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος

Αυτό συμφωνήθηκε ύστερα από τη συνάντηση που είχε με τον νέο πρόεδρο του κόμματος

26 Σεπτεμβρίου 2023 11:45
«Ο κύβος ερρίφθη» από τον Στέφανο Κασσελάκη: Παραμένει πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

Ο Σωκράτης Φάμελλος θα παραμείνει πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό συμφωνήθηκε ύστερα από τη συνάντηση που είχε με τον νέο πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελακη, στο γραφείο του προέδρου της ΚΟ στη Βουλή.

«Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Είναι πολύ υψηλή η ευθύνη. Με συλλογικότητα, ειλικρίνια και δικαιοσύνη να κάνουμε αυτό που πρέπει για τη χώρα και την κοινωνία» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Φάμελλος.

Δείτε επίσης: Τζουμάκας για Κασσελάκη: «Γελάει η χώρα - Ο τζογαδόρος θα είναι στην πολιτική;» (video)

Ο διάλογος τους κατά τη διάρκεια της συνάντησης

Φάμελλος: Μεγάλη μου τιμή να σας καλωσορίζω στην έδρα της παραγωγής, θερμά συγχαρητήρια, η κοινωνία μας έχει ανάγκη και πρέπει να ανταποκριθούμε

Κασσελάκης: Ευχαριστώ πάρα πολύ Σωκράτη και να συνεχίσεις το έργο σου ως πρόεδρος της Κ.Ο πάντα για το καλό του τόπου

Φάμελλος: Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, μεγάλη ευθύνη με συλλογικότητα

Κασσελάκης: Έχουμε ευθύνη σε όλο τον κόσμο και στους χιλιάδες ψηφοφόρους

«Μύδροι» Νίκου Φίλη σε Στέφανο Κασσελάκη: «Είναι κάτι σαν Πέπε Γκρίλο και Τραμπ, με το ζόρι μιλάει για την Αριστερά»

Τα βέλη του έστρεψε για ακόμη μία φορά ο Νίκος Φίλης στον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει τα κακώς κείμενα του Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν είναι φαινόμενο ενός μήνα ο Στέφανος Κασσελάκης. Είναι το φαινόμενο της μεταπολιτικής, το θέαμα και όχι η ουσία, κάτι σαν Πέπε Γκρίλο στην Ιταλία ή ακόμη χειρότερα, είδα τον λόγο, την εκφορά του λόγου του κ. Κασσελάκη και έχει ύφος Τραμπ, όχι ουσία, αλλά ύφος ίδιο με τον Τραμπ, ότι “δε με νοιάζει τι λένε οι άλλοι, είμαστε εγώ και ο λαός”», είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Συμπλήρωσε μιλώντας στον Αnt1 ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «είπε ότι θέλει να φτιάξει τη δημοκρατική παράταξη. Το λένε όλοι αυτό. Ξεχνάει να μιλήσει για την Αριστερά και όταν το κάνει, το κάνει με το ζόρι. Αν από ένα κόμμα μιας ευρύχωρης Αριστεράς όπως ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ πάμε σε μια δημοκρατική παράταξη χωρίς όρια, αυτή είναι κακή πορεία για το κόμμα».

«Είμαστε σε ένα κόμμα που την Κυριακή αυτή, ηττήθηκε. Ποτέ δε μιλήσαμε για τις πρώτες δύο ήττες. Η τρίτη ήττα είναι πιο επώδυνη, διότι ηττηθήκαμε από ανθρώπους, ένα μεγάλο μέρος των οποίων δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε για τρίτη φορά, γιατί απεμπολεί την ιστορία του και τη δύναμή του», προσέθεσε.

Λάβρος κατά του Στέφανου Κασσελάκη είπε ακόμη, «Πήγαν 150.000 άνθρωποι να ψηφίσουν; Και; Αυτό δίνει νικηφόρα πορεία; Ο Παπανδρέου πήρε 1 εκατομμύριο ψήφους και μετά έχασε. Ο Αλέξης Τσίπρας το ίδιο, ψηφίστηκε από τα μέλη και μετά χάσαμε δύο φορές. Να σπάσει η αντίληψη ότι υπάρχει σωτήρας. Πουθενά δεν υπάρχει σωτήρας. Έγινε και με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν κοντά στον Τσίπρα, υπήρχε η αντίληψη ότι φθάνουμε σε "Μεσσιανισμό"»

Ακολούθως, ο Νίκος Φίλης έστρεψε τα βέλη του στον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως «το ότι δεν παρενέβη ο Τσίπρας να διαψεύσει τα ψέματα και τις συκοφαντίες περί υπονόμευσής του, με προβληματίζει».

«Είμαι ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, με βρήκε ο κ. Κασσελάκης, που ήρθε πριν από έναν μήνα, σκοπεύω να δώσω τη μάχη στο συνέδριο του κόμματος.

Πρέπει να γίνει τον Νοέμβριο, όπως το έχουμε πει. Έγιναν επικίνδυνα βήματα: χωρίς να ενημερωθούν τα όργανα του κόμματος, μάθαμε από την τηλεόραση ότι άλλαξε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ο εκπρόσωπος Τύπου», σχολίασε τις πρώτες αποφάσεις του Στέφανου Κασσελάκη ο Νίκος Φίλης.

«Εάν τον Νοέμβριο στο συνέδριο υπάρξει επικύρωση της θανατικής ποινής για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι προφανές ότι ο κάθε ένας θα επιλέξει. Εγώ θα δω τη στιγμή εκείνη. Πάντως, δεν είμαι δεδομένος ότι θα είμαι σε ένα κόμμα που δεν είναι της Αριστεράς», είπε ο Νίκος Φίλης.

Για τον Αλέξη Τσίπρα τόνισε πως «ευθυνόμαστε όλοι για την ήττα, ο καθένας στο μέτρο του. Καθοριστική ήταν η συμβολή Τσίπρα στην πτώση του κόμματος, όπως και στην άνοδό του, δεν παραγνωρίζω τίποτα. Υπήρξε επιλογή διάλυσης της ταυτότητας του κόμματος από τον Τσίπρα, επιλογή του Τσίπρα ήταν να υπάρξει αμφισβήτηση της εμπιστοσύνης από την κοινωνία».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share