Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2023

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Στο επιτελείο Κασσελάκη μιλούν για καθαρή νίκη με 55% - Στις 23:00 τα επίσημα αποτελέσματα

Με καταμετρημένο το 10%, ο Στέφανος Κασσελάκης προηγείται με 10 μονάδες

24 Σεπτεμβρίου 2023 22:36
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Στο επιτελείο Κασσελάκη μιλούν για καθαρή νίκη με 55% - Στις 23:00 τα επίσημα αποτελέσματα
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)
Από Ανθή Κουρεντζή

Περίπου μία ώρα αφού έκλεισαν οι κάλπες στην ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη κάνουν λόγο για καθαρή νίκη επί της Έφης Αχτσιόγλου με ποσοστό τουλάχιστον 55%.

Mε καταμετρημένο το πρώτο 10% των ψήφων, ο Στέφανος Κασσελάκης προηγείται της Έφης Αχτσιόγλου με 10%, με αποτέλεσμα να επικρατεί ευφορία στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη, με τα πρώτα αποτελέσματα να δίνουν την άνετη επικράτησή του, μετά από μια σκληρή εκλογική αναμέτρηση.

Οι μεγάλες διαφορές στην επαρχία και οι 42.000 νέοι ψηφοφόροι που εγγράφηκαν μέλη για πρώτη φορά την περασμένη Κυριακή έκαναν τη διαφορά, όπως προκύπτει από τις εισροές στα μικρά εκλογικά τμήματα που έχουν καταμετρηθεί.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν αποκλείεται η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων να είναι και διψήφια ή να κυμανθεί σε ποσοστά του πρώτου γύρου, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, υπερβαίνοντας κατά πολύ την προσδοκία του 50% συν ένα των ψήφων.

Πάνω από 133.000 η συμμετοχή στην ψηφοφορία για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Η διαδικασία της ψηφοφορίας για την εκλογή νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε στις 21.00.

Μέχρι τις 21.00 οπότε έληξε και η παράταση μιας ώρας που είχε δοθεί, ψήφισαν 133.700 μέλη. Με αυτό το δεδομένο προκύπτει ότι η προσέλευση ήταν μικρότερη κατά 15.121 σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή.

Πληροφορίες του protothema.gr, αναφέρουν επίσης ότι σήμερα ψήφισαν 8.750 παλιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία δεν είχαν λάβει μέρος στον α' γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Συνεπώς, το 18% των ψηφοφόρων της πρώτης Κυριακής δεν προσήλθε σήμερα στις κάλπες.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων.

Κασσελάκης: «Να είμαστε όλοι μαζί από τη Δευτέρα»

Υπενθυμίζεται ότι στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Σμύρνη προσήλθε λίγο πριν τις 12:40 ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Όταν πήρε το ψηφοδέλτιο στα χέρια και πριν να μπει στο παραβάν οι παριστάμενοι στο εκλογικό κέντρο χειροκρότησαν τον Στέφανο Κασσελάκη.

Πηγή: protothema.gr

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share