Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023

Στέφανος Κασσελάκης: Αυτό είναι το αναπάντητο e-mail στην Αχτσιόγλου με τις προτάσεις του - Το είχε στείλει μετά την υποψηφιότητά της

«Είμαι αναγκασμένος να πω ότι...»

22 Σεπτεμβρίου 2023 13:57
Στέφανος Κασσελάκης: Αυτό είναι το αναπάντητο e-mail στην Αχτσιόγλου με τις προτάσεις του - Το είχε στείλει μετά την υποψηφιότητά της
Από Εύη Κουρίδου

Στη δημοσιότητα βγήκε το μέιλ που έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης στην Έφη Αχτσιόγλου λίγο μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το μέιλ, σύμφωνα με το στιγμιότυπο που δημοσίευσε ο κ. Κασσελάκης, εστάλη στις 11 Ιουλίου. Ο ίδιος είπε ότι ήθελε «να συνδράμει» στον αγώνα της. Με εξαίρεση την εισαγωγή, οι προτάσεις γράφονται όλες στα αγγλικά, κάτι για το οποίο ο κ. Κασσελάκης ζητά «συγγνώμη». Παράλληλα, «Κόλαφος» ο Κασσελάκης για Αχτσιόγλου: «Διακινεί σενάρια και τη διαψεύδει ο Πρετεντέρης»

«Είμαι αναγκασμένος να πω ότι στην Έφη Αχτσιόγλου απευθύνθηκα τον Ιούλιο λίγο μετά την υποψηφιότητά της. Στέλνοντας προτάσεις, για να βάλει, αν ήθελε στο πρόγραμμά της. Να συνδράμω. Να συζητήσουμε. Να είμαι παρών. Είναι σ’ αυτό εδώ το χαρτί το οποίο δημοσιοποιώ Δεν μου απάντησε ποτέ. Είναι δικαίωμά της. Όμως εγώ θεώρησα ηθική μου υποχρέωση να συνεισφέρω στον αγώνα της. Δεν είχα κανένα αυτοσκοπό για αυτοπροβολή. Ήθελα το «μαζί» και δεν το βρήκα, είπε στο βίντεο.

Ο κ. Κασσελάκης γράφει στο mail ότι στέλνει τις ιδέες του όπως υποσχέθηκε. Μεταξύ άλλων προτείνει ελαφρύνσεις στη φορολογία εισοδήματος για μισθωτούς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, φορολογικά κίνητρα για εταιρείες που είτε δίνουν δικαιώματα προαίρεσης αγοράς μετοχών για εργαζόμενους, είτε μετεγκαθίστανται εκτός Αθηνών, μεταρρυθμίσεις στο σύστημα δικαιοσύνης και αλλαγές στον τρόπο επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης.

Αναλυτικά, το e-mail γράφει:

«Όπως υποσχέθηκα... Οι ιδέες μου (στα Αγγλικά, ζητώ συγνώμη!) για να τις σκεφτείς και με χαρά να τις αναλύσουμε ως προς την πλατφόρμα όπως επιθυμείς.

- Ελαφρύνσεις στη φορολογία εισοδήματος για τους μισθωτούς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα

- Σημαντικά φορολογικά κίνητρα για εταιρείες που δημιουργούν δεξαμενές δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών για τους εργαζομένους και για εταιρείες που μετεγκαθίστανται εκτός της περιοχής της Αθήνας.

- Δραστικές μεταρρυθμίσεις του συστήματος δικαιοσύνης: Επιβολή προθεσμίας 3 ετών για την έκδοση αποφάσεων σε εμπορικές διαφορές, δυνατότητα εξ αποστάσεως εκπροσώπησης από δικηγόρους, απαίτηση όλες οι υποθέσεις δημόσιων πόρων, υπεξαίρεσης να τίθενται σε συζήτηση στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο εντός 3 ετών, όλα αυτά με πλήρη στελέχωση της διοικητικής υποστήριξης.

- Διαχωρισμός της ηγεσίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου από τον κοινοβουλευτικό διορισμό ή καθιέρωση πολύ μεγαλύτερου ορίου υπερψήφισης.

- Υποχρέωση πλήρους αποκάλυψης για όλα τα δάνεια των βουλευτών και των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, όχι μόνο το ποσό της ονομαστικής αξίας, αλλά και όλους τους όρους, τις αναχρηματοδοτήσεις, κ.λπ.

-Τερματισμός του συστήματος των πολιτικών διορισμών στη διοίκηση των νοσοκομείων και αντικατάστασή του με ένα διπλό σύστημα διοίκησης μεταξύ εκλεγμένης από το προσωπικό ηγεσίας και εξωτερικών εμπειρογνωμόνων του νοσοκομείου και της διοίκησης.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share